Sorin Grindeanu, convins că moţiunea de cenzură PSD va trece. „Coaliţia pierzătorilor îşi va da marţi obştescul sfârşit”

Prim-vicepreşedintele PSD a declarat că, marţi că săptămâna viitoare "coaliţia pierzătorilor îşi va da obştescul sfârşit", după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu va fi votată în Parlament.

28 sept. 2021, 18:10
Sorin Grindeanu, convins că moţiunea de cenzură PSD va trece. „Coaliţia pierzătorilor îşi va da marţi obştescul sfârşit”

Sorin Grindeanu a precizat că nu poate spune ce vor face parlamentarii USR PLUS la votul moţiunii, explicând că despre aceştia are „tot timpul un semn de întrebare”. De asemenea, fostul premier vrea ca preşedintele Klaus Iohannis „să realizeze care îi este rolul dat de Constituţie”, mai exact cel de mediator pentru a pune capăt actualei crize politice.

„Iată că lucrurile încep să se clarifice şi, de marţi, vom şti un lucru sigur, faptul că acest Guvern pleacă acasă. Noi putem asigura un singur lucru: faptul că 157 de parlamentari – deputaţi şi senatori – vor vota această moţiune de cenzură. Dacă şi ceilalţi se vor ţine de cuvânt, avem această siguranţă că Guvernul pleacă acasă”, a declarat, Sorin Grindeanu, conform News.ro.

Citeşte şi: Ludovic Orban, avertisment pentru Klaus Iohannis. „Nu mai poate fi desemnat același premier. Ar încălca Constituția”

Sorin Grindeanu cere intervenţia preşedintelui Iohannis după căderea Guvernului. „Trebuie să-şi intre în rol”

Întrebat ce se va întâmpla după căderea Guvernului, Sorin Grindeanu a răspuns:

„Sper ca, într-un final, să realizeze şi preşedintele României care îi este rolul dat de Constituţie. Suntem într-o criză politică de vreo 3-4 săptămâni. Dânsul, dincolo de preocupările pe care vedem că le are (…) trebuie să-şi intre în rol, acela de mediator”, a afirmat fostul premier.

Mai mult, prim-vicepreşedintele PSD se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să cheme la consultări partidele parlamentare şi a subliniat că PSD va merge la consultări pentru a cere alegeri anticipate.

„Coaliţia pierzătorilor şi-a dat sau îşi vada marţi obştescul sfârşit (…) Până atunci, USR mai are un Congres. Eu am tot timpul un semn de întrebare în ceea ce priveşte USR. Eu nu pot să răspund în ceea ce-i priveşte pe ei (…) PSD a depus o moţiune legală”, a mai declarat Grindeanu, conform sursei citate.

Sorin Grindeanu: „Noi nu votăm niciun Guvern care să aibă premier PNL, USR”

De asemenea, Sorin Grindeanu a punctat că PSD nu va susţine un Guvern minorita, însă a evitat să spună dacă PSD va propune un premier în situaţia în care moţiunea de cenzură va fi votată.

„În acest moment scena politică nu mai reflectă realitatea din Parlament. Asta era argumentul domnului Iohannis (…) Noi nu votăm niciun Guvern care să aibă premier PNL, USR. Noi avem decizia de a susţine anticipate (…) Ţinta noastră este să ajungem la alegeri anticipate. Ajungem acolo – pas cu pas. Primul pas este cel de marţi când acest Guvern trebuie să plece acasă”, a mai declarat Grindeanu.

Moţiunea depusă de PSD va fi citită joi şi va fi votată marţi.

Citeşte şi: Conducerea Parlamentului a decis: Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită joi, iar votul va fi dat marţea viitoare. USR PLUS şi AUR au anunţat că o vor vota