Sorin Grindeanu, despre susţinerea PSD pentru Mircea Geoană la prezidenţiale: „După 20 de ani, mi-aş dori un preşedinte de stânga, membru PSD”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat miercuri dacă l-ar susţine pe Mircea Geoană, în eventualitatea în care acesta ar candida la preşedinţia României în 2024, iar răspunsul său a fost că şi-ar dori un preşedinte de stânga, dar şi membru PSD.

19 oct. 2022, 23:50
Sorin Grindeanu, despre susţinerea PSD pentru Mircea Geoană la prezidenţiale: „După 20 de ani, mi-aş dori un preşedinte de stânga, membru PSD”

Sorin Grindeanu a mai declarat că a făcut parte din echipa de campanie a lui Mircea Geoană, în 2009, când sondajele îl dădeau duminică seară câştigător pe social-democrat, doar pentru ca în dimineaţa de luni, cu ajutorul voturilor din diaspora, acesta să fie învins la limită de Traian Băsescu.

„Îmi puneţi câte un nume în faţă. Am făcut campanie pentru Mircea Geonă în 2009. Mi-aş fi dorit foarte mult să ajungă preşedinte atunci, la fel ca domnul Adrian Năstase, Victor Ponta. Nu a fost să fie. În 2024 mi-aş dori un preşedinte, după 20 de ani, de stânga, membru PSD. E dorinţa mea de membru PSD. De 20 de ani, România a avut doar preşedinţi de dreapta, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis”, a declarat Sorin Grindeanu, întrebat miercuri la TVR Info dacă PSD va merge cu Mircea Geoană candidat la alegerile prezidenţiale din 2024.

Citeşte şi: Maria Grapini cere răspunsuri clare din partea Comisiei Europene şi Consiliului Europei: „Când se dau măsuri complete pentru a pune capăt acestei crize energetice?” VIDEO

Pe 9 iulie, Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, preciza că nu poate confirma dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024 din România. El a precizat că nu poate răspunde la această întrebare până nu îşi încheie funcţia de adjunct al secretarului general al NATO.

Acesta a mai menţionat că are obligaţia de loialitate şi onestitate faţă de organizaţia care i-a dat această şansă imensă şi va respecta poziţia pe care o ocupă până în ultima secundă a mandatului, iar „după aceea, discuţiile pot să meargă în orice altă direcţie”.

Citeşte şi: SURSE Preţul energiei va fi reglementat, coaliţia a ajuns la un acord. De când ar urma să intre în vigoare măsura şi ce preţuri vor achita românii