Sorin Grindeanu: „Este un moment important pentru România…”

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, când a prezentat proiectul bugetului de stat pe 2017 că bugetul este un moment important, când semnificaţia cuvintelor din declaraţiile politice este înlocuită cu realismul rece al cifrelor din proiectul legii bugetului de stat şi a asigurărilor sociale.

06 feb. 2017, 12:06
Sorin Grindeanu: „Este un moment important pentru România…”

„Bugetul anual este, cu siguranţă, un moment important pentru România, pentru guvern şi pentru Parlament, deoarece sunt prioritizate toate proiectele şi programele publice pe termen scurt şi mediu. Este, poate, singurul moment în care semnificaţia cuvintelor din declaraţiile politice este înlocuită cu realismul rece al cifrelor din proiectul legii bugetului de stat şi a asigurărilor sociale. Putem, astfel, contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor în 2017, fără a pretinde însă că mulţumim pre toată lumea”, a declarat, de la tribuna Parlamentului, premierul Sorin Grindeanu.

El a precizat că proiectul de buget pentru 2017 este configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde lei şi pe o creştere economică de 5,2%, iar deficitul bugetar cash este estimat la 2,96 din PIB, în timp ce deficitul ESA este 2,98 din PIB, cu încadrare în ţinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB.


loading...