Sorin Grindeanu, la DNA. Fostul premier este audiat în dosarul ANRP – SURSE

Este anunţul zilei. Sorin Grindeanu este audiat, joi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)!

03 iun. 2021, 12:10
Sorin Grindeanu, la DNA. Fostul premier este audiat în dosarul ANRP – SURSE

Sorin Grindeanu,  la DNA. Potrivit surselor DC News, Sorin Grindeanu este audiat, la această oră, la DNA, în dosarul ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților).

Sorin Grindeanu, la DNA. Fostul premier este audiat în dosarul ANRP

Alături de Sorin Grindeanu este audiat și fostul său șef de cabinet.

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a fost audiat şi în urmă cu trei ani la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta a dat declaraţii în calitate de martor în dosarul Belina. La ieșirea din sediul DNA, Sorin Grindeanu nu a oferit prea multe explicaţii.

„Am fost audiat în calitate de martor în același dosar ca și în septembrie. (În dosarul Belina?) Aşa. Da. Nu cred că au fost lucruri noi, sunt chestii procedurale. Cred că a văzut toată țara că am fost la acel celebru pescuit. Am fost o singura dată. Sunt lucruri pe care le-am mai declarat. Am fost la pescuit. Am pescuit. M-am întors la Bucureşti”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat atunci în ce relație se mai află acum cu Liviu Dragnea, fostul premier a răspuns că este „sinusoidală”.

De altfel,  Sorin Grindeanu, susţine că nu l-a turnat pe Liviu Dragnea la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care fostul lider social-democrat este cercetat pentru trafic de influenţă în contextul vizitei făcute în SUA, precizând că a fost audiat de două ori de procurori şi nu are acorduri de confidenţialitate.

Grindeanu a fost întrebat duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, dacă l-a turnat pe Liviu Dragnea la DNA.

“Văd că există această abordare prietenească sau încercare de a mă lipi a unora de acest dosar. Eu am fost audiat, am spus public acest lucru în calitate de martor de două ori, nu am acorduri de confidenţialitate. Verificaţi dosarul, a fost trimis în instanţă şi apar declaraţiile mele. Sunt convins că adevărul va ieşi la iveală în instanţă. Sunt lucruri probabil pe care nu le ştiu, dar în mod sigur în instanţă aceste lucruri vor ieşi la iveală. În rest, declaraţia mea spune adevărul despre ceea ce ştiu din acest punct de vedere şi despre ceea ce m-au întrebat atunci când am fost audiat şi nu am nimic de ascuns din acest punct de vedere”, a afirmat prim-vicepreşedintele PSD.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, despre banii primiţi de România de la UE, prin PNRR: „În realitate avem doar 14 miliarde de euro. Diferenţa de 15 miliarde este un împtrumut de tip FMI”un