Sorin Grindeanu: La Palatul Victoria sunt nişte găşti dirijate doar de interesele lor. Cîţu – „un megaloman periculos rupt total de realitate”, Barna – „penalul de tip nou”

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a declarat, la dezbaterea moţiunii de cenzură în Parlament, că "la Palatul Victoria nu există o echipă de guvernare, ci nişte găşti dirijate doar de interesele lor politico-financiare, iar pentru şefia acestor găşti numite PNL şi USR se luptă cei patru cavaleri ai Apocalipsei Naţionale – Orban, Cîţu, Barna şi Cioloş". El a adăugat că Florin Cîţu este "un megaloman periculos rupt total de realitate", Ludovic Orban este "un maestru al învârtelilor subterane", Dan Barna este "penalul de tip nou", iar Dacian Cioloş este "o creatură ciudată, un agro conţopist".

29 iun. 2021, 16:54
Sorin Grindeanu: La Palatul Victoria sunt nişte găşti dirijate doar de interesele lor. Cîţu – „un megaloman periculos rupt total de realitate”, Barna – „penalul de tip nou”

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a atacat dur coaliția de guvernare. Acesta le-a făcut caracterizări în cuvinte dure liderilor coaliției, pe care i-a acuzat că duc țara la sapă de lemn.

„Am ajuns astăzi într-o situaţie limită legată de viitorul ţării din cauza unui Guvern care nu trage pentru România, ci pentru propriile buzunare de partid. La Palatul Victoria nu există o echipă de guvernare, ci nişte găşti dirijate doar de interesele lor politico-financiare, iar pentru şefia acestor găşti numite PNL şi USR se luptă cei patru cavaleri ai Apocalipsei Naţionale – Orban, Cîţu, Barna şi Cioloş. Cîţu – un agresiv ministru al Finanţelor, devenind însă pentru România un periculos megaloman rupt total de realitate.Orban, un mare maestru al învârtelilelor subterane şi al compromisurilor sulfuroase pentru bugetul ţării, dispus să renunţe la orice minister pentru a obţine o funcţie. Barna, penalul de tip nou, obligat să îşi înghită propriile lozinci cu penalilor după ancheta DNA despre milioanele de euro din bani europeni fraudate cu tupeu. Cioloş – o creatură ciudată, un agro conţopist, altoit de arivismul nemăsurat al celui care este gata să pupe orice inel străin doar, doar poate să ajungă mare şi tare în România. Adevărul este că dezastrul guvernării de azi pleacă de la eşecul din 2020 al stilului Orban de a conduce ţara, de a guverna strict pentru camarila lui de partid. Cu Ludovic Orban – capo di tutti capi în trecut guvernarea a excelat doar în chermeze. Orban şi Cîţu sunt capabili să descentreze harta ţării, doar doar să fie aleşi la şefia PNL, iar Barna şi Cioloş disperaţi să nu piardă cumva vreo firimitură din acest ospăţ pe banii românilor”, a spus Sorin Grindeanu de la tribuna Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură depuse de PSD împotriva Guvernului Cîţu.

Grindeanu a spus că Guvernul Cîţu trebuie să cadă pentru că „în doar şase luni a întors România în timp cu 6 ani”.

„Nişte prădători nemiloşi, nişte Ludovici care confiscă toată avuţia ţării şi conduc pe principiul – după noi potopul. Stimaţi colegi, astăzi avem o singură soluţie – trebuie să dăm jos acest Guvern care în doar şase luni a întors România în timp cu 6 ani. Altfel cu marionete de tip Cîţu şi reziduri din Cernobîlul politicii precum Orban, România este condamnată inevitabil la klausteritate”, a conchis Grindeanu.


loading...