Sorin Grindeanu: Mă voi întâlni săptămânal cu cei de la Transporturi să văd progresele. Nu sunt de acord cu ritmul lor de lucru

Publicat: Miercuri, 24 Mai 2017 23:37 // Actualizat: Miercuri, 24 Mai 2017 23:37 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri seara, la Mioveni, că se va întâlni săptămânal cu conducerea Ministerului Transporturilor pentru a vedea ce progrese face pe diverse proiecte pe care instituţiile din subordine le implementează,considerând transporturile prioritarea zero a Executivului. Prim-ministrul a precizat totodată că nu este de acord cu ritmul în care lucrează cei de la Transporturi, iar România a ajuns ca o insulă în Europa din cauza lipsei autostrăzilor.

"O să repet de fiecare dată lucrurile acestea până când o să înceapă să se facă lucrurile din punct de vedere al infrastructurii şi să ştiţi că mă întâlnesc săptămânal, cel puţin o dată pe săptămână faţă în faţă cu ministrul Transporturilor şi cu alţi responsabili din Ministerul Transporturilor, şeful de la CNAIR, ş.a.m.d. De ce? Pentru că 27 de ani, din păcate, în ţara noastră mai mult s-a vorbit decât s-a făcut", a declarat miercuri seara premierul Sorin Grindeanu, în cadrul unor întâlniri cu autorităţile locale ale judeţului Argeş, la Casa de cultură Mioveni.

El spune că dacă ne uităm pe o hartă a Europei, România a devenit ca o insulă, din punct de vedere al infrastructurii, faţă de toate celelalte ţări.

"Deşi nu suntem înconjuraţi de mare, ca să fim insulă, dar nici nu am ştiut în aceşti ani să ne focusăm, să ne concentrăm pe dezvoltarea de infrastructură", a punctat Grindeanu.

El subliniază că sectorul transporturilor reprezintă prioritate zero pentru Executiv.

"O să mă întâlnesc de câte ori e nevoie cu domnii şi doamnele de la Ministerul Transporturilor, care sunt învăţaţi şi au fost învăţaţi în toţi aceşti ani să aibă un ritm cu care eu nu sunt de acord. Şi nu sunteţi nici dumnevoastră de acord, pentru că vedem la ce rezultat am ajuns. Aşa că mă întâlnesc săptămânal să văd progresele, ce au făcut de la o săptămâna la alta, pe diverse proiecte", a subliniat premierul.

Grindeanu a dat exemplu centura Bacăului, care a stat şapte ani în licitaţii şi contestaţii, iar luna trecută s-a anulat o altă licitaţie.

"Este absolut necesar şi din acest punct de vedere să schimbăm legislaţia. Cel puţin din două motive: există firme care contestă de dragul de a contesta şi blochează anumite lucruri (...) care habar nu au să facă lucrările pentru care merg la licitaţii, dar care sunt de meserie contestatari. A doua mare frână e cea legată de birocraţie şi de cerinţele pe care chiar noi ni le inventăm singuri", a spus Grindeanu.

Premierul a precizat totodată că cel care este "crescut pe asfalt" nu are legătură cu realitatea din România.

"Din păcate, sunt foarte mulţi oameni care au impresia că ştiu lucrurile foarte bine din birou, fără a fi avut cea mai mică experienţă cu firul ierbii, cu realitatea. De aceea, vă spun că PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală - n.r.) a fost cel mai important program naţional, cel puţin în ultimii 10-15 ani, din România. Pentru că, într-un minister în care a existat haos cu diverşi titulari, Blaga, Udrea, ştim, terenuri de fotbal în pantă, ş.a.m.d, s-a organizat, s-a pus ordine, şi s-a făcut PNDL, PNDL 1 - 2013, guvernul PSD, guvernul Victor Ponta, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, Liviu Dragnea", a afirmat prim-ministrul.

El a spus că PNDL 1 nu s-a încheiat şi că nu crede că există judeţ în ţară care să fi terminat prima plată.

"Au început să fie semnate ordinele pe judeţe. În cel mai scurt timp, vi se vor da ordinele de plată per judeţ", a promis premierul.

Premierul Sorin Grindeanu are programată joi, la ora 10.00, o întâlnire de lucru la Ministerul Transporturilor.

Citeşte şi Grindeanu: În iunie se vor lansa pe SEAP licitaţiile pentru loturile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti-Sibiu şi tronsonul Piteşti-Craiova

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ministerul transportului Sorin Grindeanu Transporturi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mai 07:35
Răspunde | Votează email 0 email
Dumitrascu
Poti sa te intalnesti cat vrei prioritatea p***i ni la aceasta data nu este buget. Cand o sa fie buget incepe iarna.
25 mai 07:34
Răspunde | Votează email 0 email
Dumitrascu
Poti sa te intalnesti cat vrei prioritatea p***i ni la aceasta data nu este buget. Cand o sa fie buget incepe iarna.
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H