Sorin Grindeanu: „Nu îmi permit să ne fie suspendate fondurile europene, pentru că atunci se suspendă toate proiectele”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni seară că România nu-și permite să rateze ținta de deficit, din cauza riscului suspendării fondurilor europene.

02 oct. 2023, 22:16
Sorin Grindeanu: „Nu îmi permit să ne fie suspendate fondurile europene, pentru că atunci se suspendă toate proiectele”

La Ministerul Transporturilor, toate proiectele se fac cu bani europeni și, într-un astfel de scenariu, toate lucrările s-ar opri, a mai explicat Sorin Grindeanu.

”Toate aceste mari investiţii pe care le gestionam la Ministerul Transporturilor sunt din fonduri europene. Nu există nici măcar una care să aibă alte surse de finanţare, decât fondurile europene şi sigur, cofinanţarea care vine de la bugetul de stat. Ca ministru al transporturilor, pot să vă spun că nu îmi permit să ajungem să discutăm de o eventuală suspendare a fondurilor europene, fiindcă nu ne înscriem în ţinta de deficit sau semne de întrebare de acest tip, fiindcă în acel moment tot ceea ce ţine de marile proiecte de infrastructură din România care sunt în desfăşurare în acest moment se suspendă”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Sorin Grindeanu.

Acesta a precizat că suspendarea fondurilor europene este ”nu e un scenariu pe care ni-l dorim”.

Ministrul a dat exemplu situaţia Ungariei, care are fondurile suspendate.

Citeşte şi: Ministrul Mediului anunţă un drum expres ultramodern între Oradea şi Arad, cu 75 de pasaje şi poduri peste cursuri de apă

”Toată această lipsă de finanţare europeană şi la discuţiile pe care le-am avut cu omologul meu se vede. Ăsta e un lucru pe care noi nu ni-l permitem. Nu există aşa ceva, cu toate discursurile unor populişti pe care le vedem în fiecare zi, că noi n-avem nevoie de Europa, că noi putem să facem singuri. Nu e adevărat”, a adăugat Grindeanu.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă UE ar anunţa că suspendă fondurile europene pentru România, Sorin Grindeanu a afirmat : ”La Ministerul Transporturilor, în acel moment, toate, absolut toate proiectele, că sunt pe zonă rutieră, că sunt pe zonă feroviară, că sunt naval sau pe zona de aeroporturi, toate nu mai au finanţare. Da, absolut toate şi totul se opreşte. Totul se opreşte, e normal”.

Potrivit acestuia, ”trebuie să găsim soluţii pe care să le măsurăm foarte bine”.

Citeşte şi: George Simion contraatacă în scandalul de la festivalul Micul de Aur: „Tehnicile de manipulare ale propagandei Rezist nu stau în picioare, nu a existat nicio agresiune”


Calendar 2024
Calendar 2024