Sorin Grindeanu: „PNL să lase poveştile şi să arate că anul viitor nu va fi anul tăierilor, al sărăciei şi al şomajului”

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, atacă vehement programul de guvernare al PNL, avertizând că nu conţine nicio măsură pentru creşterea veniturilor bugetare, ceea ce ar însemna, în viziunea lui Grindeanu, că va fi nevoie de tăieri de venituri, concedieri şi măriri de taxe în 2021.

19 nov. 2020, 16:31
Sorin Grindeanu: „PNL să lase poveştile şi să arate că anul viitor nu va fi anul tăierilor, al sărăciei şi al şomajului”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a susţinut joi o conferinţă de presă, la sediul central al social-democraţilor, în cadrul căreia a atacat dur programul de guvernare al PNL, despre care spune că nu are niciun plan clar pentru gestionarea pandemiei de Covid şi nici pentru ieşirea din criza economică.

„Programul de guvernare prezentat de PNL arata clar de ce guvernul Orban nu vrea sa faca public bugetul. Nu au prevazut nicio masura pentru combatrera pandemiei, vrea doar sa continue haosul. Reforma sistemului sanitar lipseste cu desavarsire. Nu exista niciun plan pentru pandemie, pentru cresterea numarului de paturi ATI. Educatia ramane si ea in bezna, alocatile promit sa le mareasca peste patru ani.

In schimb promit sa taie pensiile. Conform legii, punctul de pensie trebuie sa fie anul viitor de 1.875 de lei. PNL spune ca abia peste patru ani va fi 1841 de lei.

Guvernul PNL fura banii romanilor din pensiile private, nealocand 6% prevazut de lege, ci 4,5%.

Nici criza economica nu exista pentru PNL. Nicio masura concreta. Pentru guvernul PNL HoReCa si agricultura nu exista nici pentru urmatorii patru ani. Oricum le-au omorat, au inchis pietele si au taiat programele de succes.

Sorin Grindeanu acuză PNL că plănuieşte îngheţarea pensiilor şi salariilor

Nu au tinte de crestere a veniturilor bugetare. Prin urmare, cati bugetari si din ce domenii vor fi concediati? Cu cat vor creste TVA-ul? Pentru ca nu e asumat nicaieri ca nu vor creste taxele. Cat vor fi salariul minim si pensia minima? Raman inghetate?

La capitolul infrastructura, PNL mai are sa promita ca va asfalta Calea Lactee. Decat sa minta cu nerusinare ca vor face mii de kilometri de autostrada, mai bine ar face ceva acum ca Romania sa nu piarda miliarde, cum ar fi sa dea drumul la proiecte.

Guvernul Orban tocmai a taiat 2,5 miliarde de lei de la infrastructura, pentru ca nu au putut sa le cheltuie.

Prin urmare, sa lase povestile si sa prezinte romanilor bugetul. Sa arate ca anul viitor nu va fi anul taierilor, al saraciei si al somajului!”, a declarat Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis e încrezător în revenirea economiei. „Finanţele publice au rămas puţin în urmă. Trebuie să recunoaştem, a crescut un pic deficitul”