Sorin Grindeanu sprijină tăierea sporurilor bugetarilor: „Am văzut spor de stat prea mult pe scaun. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu poţi cere spor de căldură, dacă eşti fochist. E în fişa postului”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat joi despre intenţia coaliţiei de a elimina anumite sporuri că a văzut spor şi de antenă, spor de stat prea mult pe scaun.

07 sept. 2023, 16:54
Sorin Grindeanu sprijină tăierea sporurilor bugetarilor: „Am văzut spor de stat prea mult pe scaun. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu poţi cere spor de căldură, dacă eşti fochist. E în fişa postului”

”Am văzut că e spor şi de antenă, spor de stat prea mult pe scaun, era la un moment dat. Eu cu lucrurile astea, ca principiu, nu sunt de acord”, a spus Grindeanu, întrebat despre intenţia coaliţiei de a elimina sporurile precum cel de condiţii vătămătoare.

”Odată cu venirea şi trebuie să vină acea nouă lege a salarizării, trebuie să se aşeze pe o grilă corectă. Nu poţi să stai şi să ceri de exemplu spor de căldură dacă eşti fochist, asta este fişa postului. Sunt tot felul de sporuri, nu atât în ministere cât şi pe la companii şi la instituţiile din subordinea ministerului. Sunt un susţinător al eliminării”, a comentat el, potrivit News.ro.

Citeşte şi: SONDAJ CURS Daniel Băluţă, preferatul bucureştenilor, urmat de Robert Negoiţă. Pe ce locuri sunt Nicuşor Dan şi Gabriela Firea

Grindeanu a fost întrebat şi despre intenţia coaliţiei de a plafona salariile conducerilor din instituţiile de stat în funcţie de criteriile de performanţă. ”Mi se pare o idee bună. Haideţi să vedem cum iese această Ordonanţă, am fost la ultima şedinţă de coaliţie care a avut loc luni, sunt măsuri pe care o parte le-am văzut în presă că au fost spuse, coaliţia din acest punct de vedere au picat de acord”, a mai arătat Sorin Grindeanu, el precizând că probabil ministrul Finanţelor va veni şi va detalia toate aceste măsuri.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, față în față cu liderii lumii la București în plin scandal cu drone: „Una dintre lecțiile războiului e că interdependența economică poate fi instrumentalizată periculos împotriva noastră”