SORIN IANCEU: „Mă dor coastele. Mâine voi sărbători noua mea zi de naştere” VIDEO

Sorin Ianceu, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Munţii Apuseni, la un nou control medical din cauza durerilor. 

19 feb. 2014, 08:57
SORIN IANCEU: „Mă dor coastele. Mâine voi sărbători noua mea zi de naştere” VIDEO

Sorin Ianceu este unul dintre medicii răniţi în accidentul aviatic din Apuseni, în care pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa. Medicul orădean spune că, deşi mai are dureri, va sărbători „noua sa zi de naştere”.

„Sunt în recuperare, încet dar sigur. Mai am dureri, la spate, coastele mă dor încă. Piciorul, să vedem cum o să fie după plastia cu piele. Săptămâna viitoare vedem. Mă duc obligatoriu să-l văd pe Răzvan (Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni – n.red.), e obligatoriu, suntem fraţi acuma. Mâine e ziua de naştere, de o lună. Pentru un bebelaş merg bine, sunt chiar mândru că şi vorbesc. Sunt un copil „perspicac””, a declarat medicul Sorin Ianceu.

 

Medicul Ianceu face lumină în cazul accidentului aviatic. Ce a făcut Iovan înainte de aterizarea forţată VIDEO

Medicul orădean spune că a păstrat legătura cu toţi supravieţuitorii accidentului aviatic, care se află, de asemenea, în recuperare.

„Am vorbit în fiecare zi cu doctorul Zamfir, cu doctorul Calu, cu doctorul Pivniceru. Merg încet şi ei, e greu cu recuperarea, dar n-avem ce face, mergem înainte”, a mai spus Ianceu, potrivit Citynews.ro.

La o lună de la tragedie, medicul reuşeşte să zâmbească şi să privească întreaga experienţă cu detaşare. Mai mult, Sorin Ianceu vrea să revină cât mai repede în sala de operaţie.

„Văd experienţa la fel, trebuie să o luăm şi să învăţăm tot ce avem de învăţat din ea. Nu e ceva ce îţi schimbă radical parcursul în viaţă, ci trebuie să iei tot ce ai învăţat din acea experienţă şi să pui în practică. I-am spus colegului care m-a adus că vreau sală, vreau bisturiu, sunt nerăbdător să mă întorc la muncă. Sunt singurele mele dorinţe. M-am săturat de pat, m-am săturat de corset, de tot! Vreau sală de operaţie! Acolo suntem altceva, suntem ceea ce ne-am pregătit să fim şi ceea ce ştim să fim cel mai bine”, a mai precizat Ianceu.

Un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla echipaj medical s-a prăbuşit, în 20 ianuarie, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În tragedie şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici din comuna Horea, după aproximativ cinci ore de căutări.