Sorin Mişcoci, despre Hayssam: Eram convins că va fi adus. Să vedem ce are de spus

Sorin Mişcoci, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak în 2005, a declarat, vineri, că era convins că Omar Hayssam va fi adus în ţară, "pentru că preşedintele a promis", precizând că aşteaptă să vadă ce are de spus sirianul despre răpire şi despre cine l-a ajutat să plece din România.

19 iul. 2013, 08:52
Sorin Mişcoci, despre Hayssam: Eram convins că va fi adus. Să vedem ce are de spus

„Eram convins că o să se întâmple, nu ştiam când, pentru că preşedintele a promis că îl aduce în ţară. Eu am încredere în instituţiile statului, inclusiv în Servicii, ştiam că o să facă tot ce le stă în putinţă ca să îl aducă”, a declarat Sorin Mişcoci, care în prezent este cameraman oficial al şefului statului, potrivit Mediafax.

El a menţionat că aşteaptă să vadă „ce are de spus Omar Hayssam”. „Aştept să vedem ce ne spune, de la răpirea noastră la plecarea lui din ţară, poate ne motivează acţiunile lui. «De ce ne-ai răpit, până la urmă? Cine te-a ajutat, până la urmă, să pleci?»”, a spus Mişcoci.

CITEŞTE ŞI: Ovidiu Ohanesian, despre prinderea lui Omar Hayssam: Una din cele mai mari surprize

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în această amplă operaţiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmărit cu tenacitate să-l aducă în ţară pe domnul Omar Hayssam pentru ispăşirea pedepsei”, se arăta în comunicatul transmis vineri dimineaţă de Administraţia Prezidenţială.

VEZI ŞI: Omar Hayssam şi dosarul de terorism privind RĂPIREA JURNALIŞTILOR ROMÂNI în Irak