Sorin Oprescu: 570 de câini au fost adoptaţi de cetăţeni, alţi 510 au fost duşi la Dogtown

Publicat: Vineri, 11 Octombrie 2013 17:24 // Actualizat: Vineri, 11 Octombrie 2013 17:24 // Sursa: romaniatv.net

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că cetăţenii au adoptat până în prezent 570 de câini din adăposturile primăriei, iar alţi 510 câini au fost duşi în adăpostul Dogtown, de la Uzunu, judeţul Giurgiu.

"Sunt locuri în adăposturi. Un număr de 510 câini au fost luaţi şi cazaţi, adoptaţi de către Dogtown, la Uzunu, iar persoanele fizice au adoptat până acum aproximativ 570 de animale", a declarat Sorin Oprescu, citat de agenţia Mediafax.

Centrul zonal de protecţie, îngrijire şi adopţie a animalelor fara stăpân Dogtown, al Asociaţiei Portico, a fost inaugurat în primăvara anului trecut, când primii 40 de câini, adunaţi de pe străzile Capitalei, au fost duşi în acest adăpost, cu o capacitate de cazare şi îngrijire pentru peste 1.000 de animale. La finalizarea adăpostului, ce se va întinde pe aproape cinci hectare, vor putea fi primiţi până la 8.000 de câini, se arată pe site-ul centrului.

Totodată, potrivit primarului Capitalei, municipalitatea vrea extinderea locurilor de adăpostire a câinilor fără stăpân din Bucureşti prin realizarea unui nou adăpost cu o capacitate iniţială de 1.500 - 2.000 de locuri.

"A fost închiriat şi amenajăm acum un alt adăpost la marginea Capitalei. Când o să fie gata o să-l vizităm. Noi vrem să facem acolo deocamdată 1.500 - 2.000 de locuri. Ne dorim să ajungem acolo la 3.000 de locuri. Mergem şi noi în progres", a explicat Sorin Oprescu.

Citeşte şi Oprescu, despre eutanasierea câinilor: Dacă rata de adopţie va fi foarte mică, se va respecta legea

Primarul Capitalei a mai spus că municipalitatea are în vedere încurajarea adopţiei animalelor prin campanii de informare şi conştientizare adresate cetăţenilor.

"Încurajăm în continuare adopţia, începem să facem cunoscute condiţiile pentru acest proces, astfel încât cetăţenii să vină să adopte aceste animale", a mai spus primarul general.

Citeşte şi Oprescu: Dacă în 18 luni nu rezolv problema maidanezilor din Capitală, plec de la primărie VIDEO

Întrebat despre elaborarea normelor de aplicare a legii privind eutanasierea câinilor fără stăpân, respectiv Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155 ∕ 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, Sorin Oprescu a arătat că reprezentanţii municipalităţii lucrează la un proiect în acest sens, însă nu au existat întălniri cu grupul de lucru al instituţiilor implicate în elaborarea acestui document.

"Au început să lucreze ai noştri la norme, deocamdată nu s-au întâlnit cu cei de la Parlament, dar asta nu mă împiedică să strâng căţeii de pe stradă", a mai spus primarul general.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 oct 10:44
Votează email 0 email
...se pot obţine la numerele de telefon 021.255.22.17 sau 021.255.22.07 – Centrul Teritorial Veterinar Sector 2. CITEŞTE ŞI Sorin Oprescu: 570 de câini au fost adoptaţi de cetăţeni, alţi 510 au fost duşi la Dogtown Află cum poţi salva...
17 oct 14:58
Votează email 0 email
...când nu vor mai fi locuri în adăpostFoto: evz.ro “Deocamdată încurajăm adopţia, 563 de bucureşteni au venit şi au adoptat, alţi 560 de câini i-au luat băieţii ăia de la Uzunu. Sunt prezenţi acolo, sterilizaţi, cipaţi etc. şi mai...
11 oct 18:01
... Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că cetăţenii au...
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H