Sorin Oprescu a plantat arbori în Parcul Tineretului alături de 50 de studenţi

Primarul General Sorin Oprescu a participat marţi la acţiunea de plantare arbori şi arbuşti din Parcul Tineretului, alături de 50 de studenţi voluntari şi de reprezentanţii Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Generale.

15 apr. 2014, 16:14
Sorin Oprescu a plantat arbori în Parcul Tineretului alături de 50 de studenţi

Plantările efectuate în această primăvară în Parcul Tineretului reprezintă o continuare a acţiunilor de plantare demarate în toamna anului 2013 în aceeaşi zonă, realizându-se astfel repopularea cu arbori şi arbuşti a unei zone a parcului deficitara în vegetaţie.

Încercam să înverzim parcurile, să plantăm cât mai mulţi copaci. Ce vedeţi astăzi în Parcul Tineretului, sunt plantări în compensare. Aşa cum ştiţi, de fiecare dată când în Capitala se efectuează lucrări, se plantează de trei ori mai mult decât s-a tăiat, în aşa fel încât să păstrăm un echilibru. De asemenea, încercam să înlocuim tot ceea ce cu timpul s-a uscat„, a declarat Primarul General.

Acţiunea de plantare s-a desfăşurat cu ajutorul studenţilor voluntari din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii, Facultăţii de Arhitectură Ion Mincu, Universităţii Politehnice, Facultăţii de Agricultură, Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară şi împreună cu reprezentanţii Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

Au fost plantate peste 400 de exemplare de arbori şi arbuşti din speciile: platanus occidentalis (platan), populus nigra (plop negru), tilia tomentosa (tei argintiu), betula pendula (mesteacăn), prunus cerasifera pisardii (corcoduş roşu), berberis, forsythia suspensa, hibiscus, spiraea, jenuperus horizontalis.