Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală

Publicat: Luni, 18 Ianuarie 2016 12:38 // Actualizat: Luni, 18 Ianuarie 2016 12:49 // Sursa: romaniatv.net

Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgență București, au declarat luni surse medicale citate de Agerpres.

Curtea de Apel București i-a admis primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Citeşte şi: Sorin Oprescu a scăpat de arestul la domiciliu

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Oprescu are mai multe obligații, printre care: să nu depășească limita teritorială a municipiului București; să se deplaseze doar la Spitalul Universitar de Urgență București, magazine alimentare și farmacii de pe raza sectorului 1 sau unități spitalicești din București; să nu se apropie de ceilalți inculpați sau martori din dosar; să nu exercite funcția de primar; să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcției Economice din Primăria Generală, Florin Șupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale, Cristian Stanca (fostul său șofer), Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

Citeşte şi: Sorin Oprescu a cerut CONTROL JUDICIAR pentru a se întoarce la spital: "Am fost o ŢINTĂ. Mi-am luat-o" UPDATE

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 ian 14:38
...la Spitalul Universitar de Urgență București, au declarat luni surse medicale citate de Agerpres. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
18 ian 12:52
... Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgență București, au declarat luni surse...
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H