Sorin Oprescu, în fața procurorilor din Atena. S-a decis, fostul edil rămâne în arest

Sorin Oprescu a ajuns, miercuri, în fața Curții de Apel din Grecia. S-a decis ca fostul edil să rămână în arest, urmând ca instanța să decidă dacă va fi sau nu extrădat. să rămână în arest în Grecia, urmând ca instanța elenă să decidă dacă acesta va fi extrădat.

18 mai 2022, 12:39
Sorin Oprescu, în fața procurorilor din Atena. S-a decis, fostul edil rămâne în arest
Sursă foto: Antena 3

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri, 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. În ziua respectivă, fostul edil al Capitalei a fost căutat de poliție la adresa din buletin, însă nu a fost de găsit. La scurt timp, pe numele lui s-a emis un mandat european de arestare.

Marți, 17 mai, Sorin Oprescu a fost prins în Grecia și reținut, iar astăzi a ajuns în fața Parchetului Curții de Apel de la Atena. Procurorul elen a decis ca Sorin Oprescu să rămână în arest, pentru 40 de zile, până când Consiliul de Judecată va hotărâ dacă va fi extrădat sau nu.

sursă foto: Antena 3
sursă foto: Antena 3
sursă foto: Antena 3
sursă foto: Antena 3

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au anunţat vineri sentinţa definitivă în dosarul în care fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu după ce a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie. În prima instanță, primise o condamnare la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

În primă instanţă, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti îl condamnaseră la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Pe lângă condamnarea la închisoare, instanţa a mai decis să-i confişte un imobil situat pe strada Herăstrău din Bucureşti, cumpărat de Sorin Oprescu prin Adriana Elena Nica. De asemenea, au mai fost confiscate de la fostul primar general sumele de 102.400 lei şi de 9.500 euro.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti menţine sechestrul asigurator asupra unei case şi a unei teren din Ciolpani, care îi aparţin lui Sorin Oprescu.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Popa Bogdan-Cornel (fost şef al Administraţiei Cimitirelor) la 11 ani şi 6 luni închisoare, Stanca Cristian (fost şofer al lui Sorin Oprescu) – 7 ani şi 2 luni închisoare, Constantinescu Mircea-Octavian (director economic în Primăria Capitalei)  – 6 ani şi 10 luni închisoare, Petroi-Avasiloae Ruxandra-Mihaela (fost director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti – 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare, Şupeală Florin (fost director în cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti) – 7 ani închisoare, Albu Romeo – 6 ani închisoare, Niţă Ion  – 7 ani şi 10 luni închisoare, Bengalici Claudiu – 6 ani şi 6 luni închisoare.