Sorin Oprescu s-a întors la Spitalul Universitar: „Îmi ajut colegii la operaţii, cum mă ajută şi ei pe mine” VIDEO

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întors la spital, de această dată ca medic, informează România TV.

27 ian. 2016, 06:54
Sorin Oprescu s-a întors la Spitalul Universitar: „Îmi ajut colegii la operaţii, cum mă ajută şi ei pe mine” VIDEO

Sorin Oprescu s-a întors de luni, la Spitalul Universitar din Capitală, unde va profesa ca şi medic chirurg. Fostul primar al Capitalei are deja o listă de pacienţi pe care îi va opera.

Eu nu am încetat niciodată partea didactică şi am avut parte şi de operaţii, dar m-am ferit şi eu de presă, ca să nu ziceţi apoi că stau prea mult la spital şi nu stau la primărie.

Îi ajut pe colegii mei, cum mă ajută şi ei pe mine la operaţii, pentru că nu s-a pomenit să operezi singur. Ai nevoie şi de anestezist. La anestezist ai nevoie doar de o condiţie: să fi citit amândouă volumele: şi adormirea şi trezirea, că altfel e mai complicat„, a declarat Sorin Oprescu la România TV.

 

 

Surse din Spitalul Universitar din Capitală au confirmat că fostul edil s-a întors la profesia de medic. „S-a întors. Este echipat. Lucrează la aceeași secție de la etajul 6, unde își desfășura activitatea și înainte”, au precizat sursele din spital.

Revenirea lui Oprescu la spital nu ar fi privită cu ochi buni de către colegii săi, potrivit România TV. Aceștia susțin că Oprescu nu ar trebui să își desfășoare activitatea până când nu i se reatestă competențele profesionale, după cum prevede legea legii 95/2006.

Totuși, Sorin Oprescu pare să fi găsit o portiță. El scapă de reatestare pentru că, în ultimii ani, și-a păstrat calitatea de profesor universitar și chiar a fost membru în Senatul UMF.

Practic, m-am întors, dar acum fug după acte, pentru că trebuie refăcute o serie de acte. În cei şapte ani de zile, era singură permisiune dată, nu eram în nicio incompatibilitate. Puteam sa predau, să conduc doctorate şi să intru în sala de operaţie, având toate avizele an de an„, a declarat Sorin Oprescu, la România TV.

Pe data de 18 ianuarie, Curtea de Apel București i-a admis lui Sorin Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.