Sorin Oprescu, dus de urgenţă la spital, după o criză cardiacă. Riscă să facă INFARCT în arest

Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, a fost transportat de urgenţă la spital luni seară, după ce i-a fost rău în Arestul Poliţiei Capitalei. Potrivit primelor informaţii, Oprescu ar fi suferit un infarct, însă ulterior s-a stabilit că a fost vorba de o criză cardiacă. Pe fondul durerilor în piept acuzate de primar şi al diabetului cronic de care suferă, medicul de la cabinetul din incinta Arestului Central a decis ca acesta să fie transportat la spital. El a fost readus în arest după aproximativ o oră, dar este ţinut sub observaţie de medici, întrucât există riscul să facă un infarct.

21 sept. 2015, 16:14
Sorin Oprescu, dus de urgenţă la spital, după o criză cardiacă. Riscă să facă INFARCT în arest

Sorin Oprescu este diagnosticat cu diabet de tip II, cronic, iar după ce el a acuzat şi angină pectorală, medicul din Arestul Poliţiei Capitalei l-a trimis la spital. Primarul suspendat al Bucureştiului a fost transportat cu o ambulanţă aflată în permanenţă la dispoziţia Arestului Central şi nici măcar avocaţii sau familia nu au fost anunţaţi cu privire la problemele de sănătate acuzate de acesta.

După readucerea lui Oprescu în arest, acesta a fost vizitat de avocatul său, Viorel Mocanu, care la ieşire a declarat că medicii au constatat „nişte modificări EKG”, care ar putea fi „indicele unui infarct”. „Este pe fondul stresului, iar stresul a fost amplificat azi de apariţia motivării curţii de apel”, a declarat avocatul lui Oprescu.

Acesta a adăugat că primarul suspendat al Capitalei va fi ţinut în continuare sub observaţie şi că, în cazul unor noi probleme, ar putea fi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca sau la Spitalul Universita, „în funcţie de ce se întâmplă cu această enzimă, care este indicele infarctului”.

„Am vorbit două minute, am vrut să văd că vine şi pleacă pe picioare. Cred că va încerca să se odihnească, dar nu ştiu cât va putea, având în vedere că ştie că riscă să facă infarct”, a declarat avocatul Viorel Mocanu.

La câteva zeci de minute după ce Sorin Oprescu a fost dus la spital, autorităţile refuzau să comunice numele unităţii la care a fost transportat, pe motiv că nu s-a dorit ca informaţia să ajungă la urechile presei. În cele din urmă, s-a aflat că el a primit îngrijiri şi tratament la Spitalul „Sf. Ioan”, iar apoi a fost transportat înapoi în arest.

Viorel Mocanu, unul dintre apărătorii lui Sorin Oprescu, declarase că şefii de la Arestul Central au refuzat să-i comunice şi lui, şi familiei primarului la ce spital a fost transportat acesta. Viorel Mocanu a explicat, la România TV, că a aflat despre faptul că Sorin Oprescu a fost dus la spital în mod întâmplător, atunci când a solicitat să îşi poată vedea clientul pentru a discuta cu acesta despre motivarea Curţii de Apel Bucureşti privind rămânerea sa în arest preventiv.

Potrivit avocatului său, Sorin Oprescu suferă de diabet de tip II, cronic, care trebuie ţinut atent sub control, însă a explicat că cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv nu are la bază motive medicale.

Primarul Capitalei a făcut cerere de înlocuire a arestului cu o măsură mai blândă, informează România TV. Între timp, procurorii fac noi demersuri în anchetarea lui Sorin Oprescu: desigilează tot ce au ridicat la percheziţiile din casa şi biroul fostului primar.

Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile, încearcă pe orice cale să obţină o pedeapsă mai blândă, asta incluzând chiar şi arestul la domiciliu. Astfel, Oprescu a făcut o cerere de schimbare a măsurii preventive, înregistrată luni la Tribunalul Bucureşti, iar de îndată ce va primi şi un termen, ea va fi judecată. Sorin Oprescu speră ca judecătorii să considere că poate fi trimis în arest la domiciliu sau control judiciar, potrivit România TV.

Cererea de schimbare a măsurii arestului preventiv nu vizează aspectele de nevinovăţie sau vinovăţie de care este acuzat Sorin Oprescu în acest moment, ci strict ceea ce se întâmplă şi urmează a se întâmpla. Nu înţelegem, pentru infracţiunea pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de care s-a luat această măsura, de ce Sorin Oprescu nu poate fi judecat şi cercetat sub o altă măsura preventivă„, a declarat Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii lui Oprescu.

Acesta a mai spus că edilul nu se simte prea bine, pentru că în arest nu poate să respecte regimul alimentar pentru diabetul de care suferă. „Sunt nişte afecţiuni medicale, dat fiind faptul că regimul alimentar pe care trebuie să-l respecte nu poate să îi fie asigurat printr-o hrană adusă o singură dată pe săptămână. În rest, este aşa cum îl ştiţi. Este un luptător şi aşteaptă să îi fie dovedită nevinovăţia, să fie pus în libertate ca să se poată apară în mod corespunzător„, a mai spus avocatul.