Sorin Oprescu, mutare surpriză din închisoarea din Atena. A deschis un nou proces

Sorin Oprescu a dat în judecată conducerea Spitalului Universitar din București, acuzând conducerea unităţii medicale că l-a demis din funcție în mod ilegal.

23 mai 2022, 16:33
Sorin Oprescu, mutare surpriză din închisoarea din Atena. A deschis un nou proces

Aflat în arest în Grecia, fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a dat în judecată conducerea Spitalului Universitar din București pe motiv că l-au demis din funcție în mod ilegal. Procesul se judecă la Curtea de Apel București.

Conflictul dintre Sorin Oprescu şi conducerea Spitalului Universitar a avut loc în iunie 2020. Fiind şeful secției de Chirurgie generală IV, Sorin Oprescu a convocat o ședință pentru raportul de gardă cu toți membrii secției pe care o conducea. Protocolul Ministerului Sănătății și ordinul intern emis de managerul spitalului au interzis astfel de întâlniri în timpul pandemiei și le-au cerut medicilor ca astfel de discuții să se poarte doar online.

Sorin Oprescu a fost filmat de camerele de supraveghere ieșind din sala de ședință, urmat de alți 11 oameni, medici și asistenți. Chiar dacă toate persoanele purtau mască, conducerea spitalului nu l-a iertat pe Sorin Oprescu. În urma şedinţei convocate în perioada pandemiei, atunci când întrunurile în format fizic nu erau permise, Sorin Oprescu și încă patru șefi de secție de la Spitalul Universitar au fost demiși.

Acum, fostul primar al Capitalei decide să dea în judecată Spitalul Universitar, pe motiv că l-au demis din funcția deținută fără a respecta procedurile legale.