Sorin Oprescu s-a internat, marţi, pentru a fi OPERAT la plămâni

Edilul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a internat, marţi, din nou, în spital. Acesta va fi operat la plămâni, la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti. Marţi după-masa, Sorin Oprescu a ajuns la DNA de unde şi-a recuperat "bunurile" luate în urma percheziţiilor.

24 nov. 2015, 11:47
Sorin Oprescu s-a internat, marţi, pentru a fi OPERAT la plămâni

Edilul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a ajuns marţi la sediul DNA, de unde şi-a recuperat „bunurile”, printre care şi un receiver, pe care procurorii DNA l-au luat în timpul percheziţiilor.

„Mi-am luat receiver-ul pe care l-au luat la percheziţia informatică. (…) Mi-am luat telefonul (…), nu e trecut nimic în rechizitoriu că l-am ridicat ieri”, a precizat Sorin Oprescu la ieşirea de la DNA.

Întrebat ce părere are despre rechizitoriu, dacă sunt mai multe acuzaţii, primarul suspendat a precizat: „Acestea sunt viziuni extatice, tip Apostol Bologa. (…) Toţi care au dat bani în campanie sunt trecuţi în Monitorul Oficial , aşa cum scrie la carte, au fost chemaţi…”.

Întrebat ce opinie are despre schimbarea primarului interimar Ştefănel Marin, acesta a precizat:  „Habar n-am, dar nu e nicio pierdere”.

Sorin Oprescu se află în arest la domiciului, dar a primit de la judecători o permisie de o săptămână pentru spitalizare. Procesul în edilul suspendat este judecat pentru luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu a început luni.

Citeşte şi: Sorin Oprescu se internează marţi în spital în vederea unei intervenţii chirurgicale

Procurorii au cerut confiscarea extinsă a averii, prin care fostul edil ar pierde tot ce nu poate justifica şi nu a declarat la fisc. 

Judecătorii de la Tribunalul București au decis, luni, ca primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, să rămână în continuare în arest la domiciliu, în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Tot luni, Curtea de Apel București a judecat o contestație a DNA față de decizia Tribunalului București de a-i permite lui Oprescu să se interneze 7 zile în spital, în vedere efectuării unei intervenții chirurgicale.

Pe 20 noiembrie, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane; Mircea Octavian Constantinescu, directorul Direcției Economice din Primăria Generală; Florin Șupeală, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești; Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale; Cristian Stanca (fost șofer al lui Oprescu); Ruxandra Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.