Sorin Oprescu: Toate spitalele municipalităţii au cititoare pentru cardurile de sănătate

Administrația Spitalelor și Serviciilor București a anunţat că toate cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei au achiziționat cititoare pentru cardurile de sănătate și sunt pregătite să utilizeze acest instrument de validare și decontare a serviciilor medicale.

29 apr. 2015, 14:50
Sorin Oprescu: Toate spitalele municipalităţii au cititoare pentru cardurile de sănătate

De la 1 mai intră în vigoare proiectul cardului național de sănătate al CNAS, iar spitalele administrate de Primăria Capitalei sunt pregătite pentru acest program.

„M-am asigurat că toate cele 19 spitale pe care Primăria Municipiului Bucureşti le administrează şi-au achiziţionat cititoare pentru cardurile de sănătate, au soft-urile puse la punct şi personalul medical instruit”, spune primarul general Sorin Oprescu, într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

„Atrag atenţia tuturor managerilor din unităţile spitaliceşti să nu refuze niciun pacient care ajunge la spital, în cazul în care apar defecţiuni tehnice în sistem. Toţi pacienţii vor primi îngrijiri medicale, iar eventualele probleme vor fi sesizate Casei de Sănătate a Municipiului Bucureşti, pentru a fi remediate în cel mai scurt timp”, a menţionat edilul.

Potrivit comunicatului citat, pentru pacienţii care încă nu au primit cardul de sănătate, furnizorii de servicii medicale vor verifica în sistem calitatea de asigurat a pacientului.