SORIN OPRESCU, internat două zile la Spitalul Fundeni. La ce investigaţii va fi supus

Sorin Oprescu a fost transferat la Institutul Oncologic Bucureşti, care funcţionează în cadrul Spitalului Fundeni, după ce solicitarea avocaților săi a primit aviz favorabil pentru mutarea într-o instituție medicală, relatează România TV. Vineri, edilul suspendat află dacă magistraţii îi prelungesc arestul cu încă 30 de zile.

08 oct. 2015, 11:20
SORIN OPRESCU, internat două zile la Spitalul Fundeni. La ce investigaţii va fi supus

Primarul suspendat al Capitalei are o permisie de 48 de ore. Avocaţii săi au declarat că primarul are 24 de ore permisie, în care vor fi efectuate investigaţiile medicale necesare şi alte 24 de ore pentru eventuale intervenţii. După cele 48 de ore, dacă starea de sănătate îi permite, Sorin Oprescu va fi adus înapoi în Arestul Central.

„Două zile va sta internat. Da, cel puţin două zile. (…)

Recursul se va judeca în lipsă dat fiind că până la urma este foarte important să se stabilească de ceea ce este suspectat… Este mai importantă starea de sănătate şi apoi situaţia juridică”, a precizat joi avocatul Viorel Mocanu.

Sorin Oprescu ar fi trebuit să se prezinte vineri la tribunal, însă cererea sa va fi judecată în lipsă. Avocaţii lui Sorin Oprescu au făcut recurs la prelungirea arestului preventiv şi vineri vor afla vineri dacă primarul suspendat al Capitalei rămâne în spatele gratiilor încă 30 de zile.

Duba poliţiei care l-a transportat pe Sorin Oprescu la spital a părăsit Arestul Central al Capitalei în jurul orei 17.00.

Sorin Oprescu a fost transferat din Arestul Capitalei la Institutul Oncologic Bucureşti, din cadrul Spitalului Fundeni, pentru a i se face un set de analize medicale şi a fi supus unor investigaţii de specialitate. Sorin Oprescu este suspect de cancer, după ce mai multe investigaţii efectuate la Spitalul Universitar din Capitală au relevat existenţa unui nodul la un plămân.

Sorin Oprescu a fost internat în Secția de Terapie Intensivă, unde urmează să fie pregătit din punct de vedere medical pentru a i se face, în cursul zilei de vineri, un PET/CT, investigație imagistică foarte concludentă. Surse medicale citate de Agerpres au explicat că, având în vedere că Sorin Oprescu suferă de diabet, este necesar ca glicemia să îi fie stabilă atunci când i se va face investigația medicală respectivă.

În cazul în care PET/CT-ul va arăta că edilul suspendat al Capitalei nu suferă de o afecțiune malignă la plămâni, acesta s-ar putea întoarce în arest în cursul zilei de vineri.

Investigația imagistică se va face într-un centru privat aflat în apropierea Institutului Oncologic București.

Joi în jurul orei 14,30, Sorin Oprescu a primit aviz pentru aceste analize de la Centrul medical de diagnostic și tratament ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu”.

Avocaţii edilului spun că acesta fusese anunţat joi dimineaţă că urmează să fie avizată cererea acestuia de transfer la Spitalul Fundeni, unde să fie consultat şi supus unor analize medicale de către specialişti.

În acelaşi timp, joi, în Arestul Central a avut loc o intervenţie de urgenţă a medicilor, relatează România TV. Un deţinut a leşinat şi a fost preluat de către un echipaj SMURD. 

Avocatul Alexandru Chiciu a depus, în 3 octombrie, la Arestul Central al Poliţiei Capitalei, o nouă cerere de internare a lui Sorin Oprescu, după ce, în urma investigaţiilor medicale la care a fost supus, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecţiuni, unele grave, fiindu-i depistat şi un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer.

Potrivit avocaţilor, din raportul medicilor care au evaluat starea de sănătate a lui Sorin Oprescu rezultă că primarul suspendat al Capitalei ar avea 12 afecţiuni, fiind stabilite 12 diagnostice.

În urma investigaţiilor medicale amănunţite, medicii ar fi constatat că Sorin Oprescu ar avea un nodul la un plămân, despre care susţin că ar ridica risc oncologic moderat şi recomandarea ar fi evaluarea funcţionalităţii pulmonare. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat „un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, fiind recomandată efectuarea unei spirometrii. Avocaţii au susţinut că această evaluare ar trebui făcută la un spital specializat în tratarea afecţiunilor pulmonare.

Sorin Oprescu, încarcerat din 6 septembrie în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, a fost transferat, în 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a stat internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, sub pază, până în 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au făcut mai multe investigaţii, printre care şi o coronarografie.

Oprescu a fost dus în 26 septembrie la spital, după ce avocaţii acestuia au solicitat să fie supus unor investigaţii întrucât suferă de diabet şi are probleme cardiace, care s-au accentuat în urma arestării acestuia.

Sorin Oprescu a fost vizitat, miercuri, în arestul Poliţiei Capitalei de fratele său și de iubită, care a declarat că starea sa de sănătate nu este tocmai bună și că nu poate ține regimul alimentar.

Citeşte şi: AVEREA lui Sorin Oprescu ar putea fi pusă sub SECHESTRU