Sorin Ovidiu Vîntu, despre criza din Ucraina: „Garantat România nu va fi implicată fizic în război”

Sorin Ovidiu Vîntu a comentat, în obișnuitul său videoclip pe Facebook, tensiunile dintre Ucraina și Rusia și a explicat cum ar putea fi afectată România. Omul de afaceri a dat asigurări că țara noastră nu va fi implicată fizic în vreun război.

24 ian. 2022, 15:10
Sorin Ovidiu Vîntu, despre criza din Ucraina: „Garantat România nu va fi implicată fizic în război”

,,România nu este amenințată de război!”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu în clipul său.

„Tin minte ca în anii 60 Rusia dorea să instaleze rachete nucleare în Cuba și nu a reușit. Putin nu va risca un război mondial, un război cu NATO, nu e pregătit. Doar în cazul în care vreun politician imbecil din România, împins la nivel politic să ia decizia ca România să trimită trupe în Ucraina, este posibil să devenim o tintă. Evident, nu-mi convine să știu că în România vin alte trupe, vin americani, vin francezi, ne-am luptat secole să nu avem ocupație militară, acum o avem și am cerut-o noi. Război nu va fi în România.

Nu-mi plac ucrainenii, nu-i iubesc, nu-mi place cum îi tratează pe români. Ne-au luat teritorii.  Există voci în români care cer să intrăm sub autoritatea rusă. Vreau să-i anunț pe acei domni că Romania trebuie să fie stat independent, nu sub autoritatea cuiva, nici a americanilor, nici a rușilor. Imperiile se comportă lamentabil cu țările unde au autoritate. Nu-s mai buni rușii sau americanii, sunt vai de capul lor. Din nefericire, am aceptat stăpânirea americanilor. Nu noi, imbecilii care conduc. România trebuie să fie stat neutru și independent. Nu avem ce căuta în război. GARANTAT ROMANIA NU VA FI IMPLICATĂ FIZIC ÎN RĂZBOI!”, a mai spus Sorin Ovidiu Vîntu.

Cât despre manifestările lui George Simion, Sorin Ovidiu Vîntu a spus: „Revoluția înseamnă schimbarea unui sistem cu alt sistem. Manifestările lui Simion nu sunt decât acte de huliganism. Este un gargaragiu. Să te înfășori în drapelul național și să ieși în stradă nu este patriotism. Patriotism înseamnă să-ți iubești țara, să ții cu românii tăi în orice împrejurare, să nu arunci PET-uri pe jos. Patrioții nu murdăresc în niciun fel. Patriotism înseamnă că atunci când Șoșoacă a intrat în altercație cu jurnalista din Italia să ții cu Șoșoacă pentru că este româncă indiferent dacă are dreptate sau nu. Tineți minte: Manifestarea lui George Simion n-are nicio legătura cu iubirea de țară!”.