Sorin Ovidiu Vîntu şochează: „Comunismul este o soluţie pentru România. Sistemul politic actual este depăşit, este toxic”

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care şi-a lansat un canal de Facebook prin care comunică în special cu generaţia tânără, spune că autocraţia şi chiar comunismul sunt soluţii bune, din punct de vedere politic, pentru România.

08 feb. 2022, 19:39
Sorin Ovidiu Vîntu şochează: „Comunismul este o soluţie pentru România. Sistemul politic actual este depăşit, este toxic”

Sorin Ovidiu Vîntu a făcut, într-un video postat pe pagina sa de Facebook, o comparaţie între sistemul din vremea lui Ceauşescu şi cel actual, explicând că aceasta trebuie abordată din două perspective, cea statală şi cea cetăţenească.

„Voi incepe postarea de azi cu o perspectiva mai putin obisnuita asupra comunismului. Propaganda cumplita facuta impotriva momentului comunismului in Romania a deformat realitatea. Ma explic. Comunismul trebuie privit din doua perspective, cea statala si cea cetateneasca. Din perspectiva statala, ce insemna Romania pe vremea lui Ceausescu. Pe timpul lui Ceausescu, Romania producea aproape tot ce avea nevoie in interior si avea si pentru export. Pe vremea lui Ceausescu, Romania era o tara de care se tinea cont, in toate colturile lumii: Africa, Asia, Europa. Era un concurent aconomic formidabil. Asta era Romania, din punct de vedere statal.

Din punct de vedere al cetateanului, nu aveai caldura si apa calda pe timp de iarna. Dar si in vremurile noastre, in multe orase din tara, se intampla acelasi lucru. Nu aveai de mancare. Trebuia sa stai la cozi interminabile la alimentara ca sa iei ce s-a bagat. Asta era termenul, „ce s-a bagat?”. Astazi, rafturile sunt pline cu o mancare de rahat, la niste preturi astronomice.

Cetateanul pe vremea lui Ceausescu nu avea curent electric. Acum ai curent electric, dar cat platesti pentru el? Enorm astazi si insuportabil maine, trendul asta este.

Sorin Ovidiu Vîntu: „Oricât de scăzute ar fi standardele NATO, nu pot să pună în frunte un bou ca Iohannis”

China, tara comunista, injurata de toata lumea pentru lipsa libertatilor omului. Ce libertate ai in Romania? Libertatea sa injuri guvernul. Pe timpul lui Ceausescu n-o aveai. La ce-ti foloseste? Il injuram cu totii si pe acesta, si pe cele dinainte. Dreptul sa calatoresti in strainatate. Ai acest drept, dar cu ce pret. Toata forta de munca calificata din Romania a plecat din tara. Sperietoarea ca daca iesim din UE se intorc toti expatii este o prostie. Mult mai multa nevoie are occidentul de muncitorii romani, decat au muncitorii romani de occident. Poate castiga mult mai bine aici, in tara lui, cu conditia sa aiba conducatori destepti.

Sa ne uitam la Ungaria lui Viktor Orban, mult hulitul Orban. Are relatii excelente cu China si cu Rusia, este in UE si in NATO. Un conducator destept stie sa-si conduca poporul prin furtuni, printre stanci.

Noi? I-a chemat Biden pe sefii unor state europene, cu ocazia conflictului din Ucraina. De Romania, nici vorba. De Iohannis, nici vorba, si mai spun unii ca vor sa-l puna sef la NATO. Sa fim seriosi, oricat de scazute ar fi standardele NATO, n-o sa puna un bou in fruntea acestei organizatii. Dar, ma rog, asta este propaganda lui Iohannis.

Deci, autocratismul, comunismul, sunt solutii pentru Romania. Am militat pentru o republica prezidentiala, concentrarea puterii in mainile unui singur om destept. Partidele politice si sistemul politic din Romania este depasit, este toxic. Acelasi sistem o sa-ti produca aceiasi oameni politici. Nu oamenii politici trebuie schimbati, ci sistemul, concentrarea puterii in mainile unui singur om.”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu.

Citeşte şi: George Simion, interzis la LIVE-uri din Parlament: „Ciocu’ mic şi joc de glezne, este Ciucă la butoane” VIDEO