Sorin Roşca Stănescu, audiat la Parchetul General pentru banii ascunşi în Elveţia

Senatorul Sorin Roşca Stănescu s-a prezentat miercuri la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pentru a fi audiat în dosarul în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îl acuză de fals în declaraţii.

20 nov. 2013, 13:46
Sorin Roşca Stănescu, audiat la Parchetul General pentru banii ascunşi în Elveţia

Sorin Roşca Stănescu este audiat la Parchetul General într-un dosar în care este cercetat pentru fals în declaraţii. Procurorii au deschis ancheta după ce Agenţia Naţională de Integritate a depus o sesizare pe numele senatorului, potrivit România TV.

Citeşte şi Sorin Roşca Stănescu, executat silit de bancă

„Sunt invitat la Parchetul General in urma sesizării ANI şi am venit să demonstrez că sesizarea este neintemeiată. Nu a început nimic, am fost invitat telefonic, mă prezint şi începem să lămurim lucrurile. Mă voi apăra„, a declarat Sorin Roşca Stănescu înainte de începerea audierilor.

Citeşte şi Ponta susţine că nu a avut un plan cu Stănescu pentru ca Băsescu să fie acuzat de înaltă trădare

El trebuie să explice de ce nu a menţionat în declaraţia de avere cei 150.000 de euro depozitaţi în conturile din Elveţia. De asemenea, ANI îl acuză de incompatibilitate. Senatorul a spus că va da mai multe detalii după întâlnirea cu procurorii, el fiind însoţit cu un avocat.