Sorin Roşca Stănescu: Îl dau în judecată pe Traian Băsescu

Sorin Roşca Stănescu anunţă că îl chemă în judecată pe fostul preşedinte Traian Băsescu. Sorin Roşca Stănescu este decis să apeleze la justiţie pentru afirmaţiile fostului preşedinte la adresa sa.

12 mai 2016, 05:54
Sorin Roşca Stănescu: Îl dau în judecată pe Traian Băsescu

„Domnul Traian Basescu, in cursul unui dialog purtat in studioul „romaniatv” cu realizatorul Andreea Cretulescu, a facut, marti, afirmatia ca l-as fi santajat si amenintat. Evenimentul la care se refera s-ar fi petrecut in anul 2005 si ar fi constat intr-o convorbire telefonica pe care am avut-o cu acesta, convorbire vizand retinerea de catre procurori a regretatului Dinu Patriciu. Fac precizarea ca, in calitate de presedinte, in acelasi an, domnul Traian Basescu a lansat impotriva mea o acuzatie similara, motiv pentru care a fost invitat in fata Clubului Roman de Presa, solicitandu-i-se sa faca precizarile necesare si sa prezinte probe. Intrucat nu a reusit sa prezinte nicio proba si nici nu a fost capabil sa faca precizari, cat de cat concludente, in sedinta Clubului Roman de Presa s-a convenit, impreuna cu domnul Traian Basescu, ca, imediat dupa incheierea intalnirii, acesta sa faca o declaratie presei, in sensul ca acuzatiile sale impotriva mea nu se sustin. Cateva minute mai tarziu, domnul Traian Basescu, dupa ce s-a despartit de membrii Consiliului de Onoare al Clubului Roman de Presa, a iesit glont din sala de sedinte, a refuzat sa faca vreo declaratie si a plecat la Cotroceni. In aceste circumstante, i-a revenit presedintelui de atunci al CRP, domnului Cristian Tudor Popescu, obligatia jenanta de a declara presei ceea ce ar fi trebit sa declare Traian Basescu”, anunţă Sorin Roşca Stănescu într-un comunicat de presă.

Am decis atunci, si am facut public acest lucru, sa nu il dau in judecata pe Traian Basescu, care oricum se facuse de ras in primul sau an de mandat si in prima sa confruntare cu un director de ziar, dar l-am avertizat ca, daca recidiveaza, nu va mai fi iertat.

Marti, Traian Basescu a comis-o. In aceste circumstante, imi tin cuvantul dat si il chem in instanta, pentru ca justitia sa-si spuna cuvantul.

Cine minte? L-am santajat eu vreodata pe Traian Basescu? Sau acesta dezinformeaza opinia publica si recidiveaza, acuzandu-ma, fara niciun temei, de fapte extrem de grave care, daca ar fi reale, ar trebui sa aiba drept consecinta condamnarea mea de catre justitie?

Cu aceasta ocazie, solicit si Parchetului sa se autosesizeze si sa efectueze investigatiile necesare pentru a limpezi lucrurile, in sensul de a confirma sau infirma savarsirea de catre mine a faptelor penale constand in amenintare si santaj. Cu circumstanta, in definitiv agravanta, ca, daca asa ar sta lucrurile, santajul si amenintarea s-ar fi produs chiar impotriva presedintelui de atunci al Romaniei”, se mai arată în comunicatul lui Sorin Roşca Stănescu.