Sorin Roşca Stănescu: Traian Băsescu a devenit ostaticul Elenei Udrea

Senatorul Sorin Roşca Stănescu susţine că preşedintele Traian Băsescu a intenţionat încă din 2005 să o transforme pe Elena Udrea în succesoarea sa politică şi arată că şeful statului a devenit 'ostaticul' acesteia odată cu întâlnirea de miercuri de la Palatul Cotroceni, transmite Agerpres.

22 aug. 2014, 11:55
Sorin Roşca Stănescu: Traian Băsescu a devenit ostaticul Elenei Udrea

‘Udrea era programată, încă de atunci, să candideze la prezidenţiale la sfârşitul acestui an. Ceea ce se şi întâmplă. A doua certitudine este că, între timp, nici PDL nu mai e ce a fost odată. Partidul de suflet al lui Traian Băsescu i-a ieşit din suflet. Asta s-a întâmplat atunci când prima parte a proiectului său legat de Udrea a căzut. În sensul că bulldogul Vasile Blaga s-a încăpăţânat să preia conducerea partidului şi a şi reuşit, învingând-o, la un scor strâns, pe pisicuţă. Pe Elena Udrea. Atunci, Băsescu a spus, cu lacrimi în ochi, adio la perdeluţă. A treia certitudine este că, în scurt timp, încălcându-şi prerogativele constituţionale, abuzând practic de acestea, Traian Băsescu i-a pus să muncească pe consilieri săi de la Cotroceni şi să încropească mai întâi o fundaţie şi pe urmă un partid, ca rampă de lansare pentru Elena Udrea’, a scris, vineri, pe blogul său Roşca Stănescu.

Senatorul consideră că Traian Băsescu a abuzat de atribuţiile sale constituţionale, depăşind limitele acestora, odată cu anunţul privind susţinerea lui Cristian Diaconescu la prezidenţiale.

În acest context, el susţine că singurul scop al şefului statului era de a influenţa alegerile în favoarea unui jucător politic, considerat a fi om de încredere, şi că după acest moment lucrurile i-au scăpat de sub control.

‘Probabil pentru prima dată în cariera sa politică, Traian Băsescu a fost luat prin surprindere, într-o manieră implacabilă, de un colaborator apropiat şi a fost nevoit să cedeze. Şi să se umilească. Decizia de a-l elimina pe Cristian Diaconescu transformându-l în simplu iepuraş electoral i-a aparţinut în exclusivitate Elenei Udrea. Şi a făcut acest lucru fără a-l consulta în prealabil pe Traian Băsescu. A fost, într-un mod implicit, primul semn de independenţă absolută şi de autoritate al Elenei Udrea în raport cu mentorul ei. Mai mult decât atât, a anunţat că doreşte ca, în fruntea unei delegaţii de partid, să aibă imediat consultări cu preşedintele. Şi nu oriunde. Ci chiar la Cotroceni. Transformând astfel sediul instituţiei prezidenţiale în sediu de campanie. A fost, din nou, un semn de putere şi de autoritate al doamnei Udrea în raport cu Traian Băsescu’, mai scrie senatorul.

Astfel, el susţine că, odată cu întâlnirea de miercuri de la Cotroceni, Traian Băsescu a devenit ‘ostaticul’ Elenei Udrea.

‘De formă, în faţa reprezentanţilor PMP, el a făcut analize, a lansat critici, a făcut prognoze şi a dat sfaturi înţelepte. În realitate, a depus armele. Începând din ziua de 20 august, Traian Băsescu a devenit ostaticul Elenei Udrea. Şi, în aceeaşi zi, el a făcut o precizare extrem de interesantă. Cum că, spre deosebire de Emil Constantinescu, care a fost învins de sistem, conform propriei confesiuni, el, Traian Băsescu, a făcut meci nul. Nu a fost învins de sistem, dar nici el nu a învins sistemul’, subliniază Roşca Stănescu.