Sorina Pintea, despre Agenţia Naţională de Transplant: Cred că schimbarea conducerii va face ordine şi în listele de aşteptare

Publicat: Vineri, 13 Iulie 2018 14:10 // Actualizat: Vineri, 13 Iulie 2018 14:10 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, la Iaşi, că schimbarea conducerii Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT) va face ordine şi în ceea ce priveşte listele de aşteptare, recunoscând că "lucrurile au luat-o puţin razna".

"Pacienţii trebuie să se înscrie pe o listă şi să fie evaluaţi. Am primit foarte multe mesaje, dar şi telefoane de la pacienţi, care spuneau că au nevoie de transplant. Cred că schimbarea conducerii ANT va face ordine şi în aceste liste, inclusiv transparentizarea, publicarea lor pe site-ul Agenţiei de Transplant", a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi.

Ea a recunoscut că "lucrurile au luat-o puţin razna", dar că speră ca noua conducere a Agenţiei să rezolve toate problemele apărute.

„Sper că noua conducere va rezolva aceste probleme, inclusiv în ceea ce priveşte informarea pacienţilor. Totodată, pacientul care nu poate beneficia de transplant pulmonar, de exemplu, ca orice tip de transplant de altfel, el poate beneficia în străinătate de acest lucru. Asta dacă va găsi o clinică dispusă să preia cazul. Spre exemplu, Austria nu face pentru nimeni transplant pulmonar în acest moment. Va relua transplanturile în 2019 pentru Slovenia. Noi am fost chemaţi la discuţii pentru 2020. Pe 24 iulie voi merge la Budapesta şi la Viena, pentru a relua discuţiile", a afirmat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat, în 4 iulie, ordinul de numire a medicului Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant, în locul lui Radu Deac. Aceasta este medic primar chirurgie generală din anul 2013, iar până în prezent şi-a desfăşurat activitatea la Institutul Regional de Gatroenterologie şi Hepatologie "Prof. dr. Octavian Fodor" din Cluj Napoca.

Pintea spune că se impune restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant, pentru buna funcţionare şi transparentizare a activităţii de transplant în România, iar această numire este un prim pas.

Măsura a fost luată în contextul în care un tânăr de 29 de ani din Braşov a murit după ce a aşteptat doi ani să primească un nou plămân.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Agentia Nationala de Transplant liste transplant Sorina Pintea transplant organ
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H