Sorina Pintea spune că va fi derulată o campanie împotriva fenomenului plăţilor informale din spitale

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că va fi derulată o campanie împotriva fenomenului plăţilor informale din spitale.

05 mart. 2019, 13:54
Sorina Pintea spune că va fi derulată o campanie împotriva fenomenului plăţilor informale din spitale

Ministrul consideră că nu este normal să existe „plăţi informale” în unităţile medicale şi afirmă că aceasta este o problemă a sistemului.

„Ştim foarte bine că aceste plăţi informale există şi încă se practică acest sport. Odată cu majorarea salariilor, teoretic lucrurile ar fi trebuit să intre într-un declin, nu au intrat. Eu cred că va mai trece o perioadă de timp, dar până la urmă este vorba despre educaţie, de educaţia pacientului, de educaţia aparţinătorului. Este un act între medic şi pacient. Noi nu putem interveni. Putem doar să spunem că nu este normal că se întâmplă aşa. (….) Punctual, au început campanii în anumite spitale. Ministerul Sănătăţii discută şi a discutat cu sindicatele pe acest subiect şi probabil că o să pornim şi noi o campanie împreună cu sindicatele, pentru că cu toţii trebuie să ne asumăm. Este o problemă a sistemului şi este şi problema noastră”, a spus Pintea la Institutul Clinic Fundeni.