Sorina Pintea, victorie în instanţă. Judecătorii cer refacerea dosarului de mită

Victorie pentru fostul ministru Sorina Pintea. Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au anulat mai multe capete de acuzare și au decis retrimiterea dosarului la procurori.

14 iul. 2022, 22:31
Sorina Pintea, victorie în instanţă. Judecătorii cer refacerea dosarului de mită
Sorina Pintea, victorie în instanţă

Sorina Pintea, victorie în instanţă. Fostul ministru al Sănătăţii a fost trimis în judecată pe 30 aprilie 2020, fiind acuzată de DNA că, în calitate de manager al Spitalului Județean din Baia Mare, ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 lei mită, ca procent dintr-un contract de achiziții publice.

Sorina Pintea, victorie în instanţă. Decizia de ultimă oră a judecătorilor

Judecătorii Curţii de Apel Cluj, acolo unde s-a judecat dosarul fostului ministru, au anulat mai multe capete de acuzare ale DNA și a retrimis dosarul către procurori pentru corectarea rechizitoriului.

Citeşte şi STENOGRAME Adrian Chesnoiu, acuzat de DNA că i-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare „pilei” lui „nea Petrică”. Reacţia lui Petre Daea

”Admite contestaţia formulată de inculpata PS împotriva încheierii penale nr. 42/CP/12.04.2021 pronunţate de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 9657/3/2020/a1*.

Desfiinţează în parte încheierea penală contestată, numai cu privire la critica inculpatei vizând afectarea vieţii private şi de familie şi rejudecând cauza în aceste limite:

Admite cererea formulată de inculpata PS, cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal nr. 105/P/2020 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, prin care se invocă încălcarea dreptului la viaţă privată şi de familie.

În aplicarea art. 7 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene privind respectarea vieţii private şi de familie, art. 26 alin. 1 din Constituţie, art. 11 alin. 2 Cod Procedură Penală cu privire la respectarea demnităţii umane şi a vieţii private, art. 168 alin. 14 Cod Procedură Penală, Înlătură din materialul probator al cauzei, respectiv din conţinutul mijloacelor de probă administrate în cauză, toate datele, informaţiile, fotografiile, imaginile, conversaţiile despre fapte şi împrejurări din viaţa personală şi profesională a inculpatei PS şi care nu au legătură cu acuzaţia care face obiectul dosarului penal. Dispune trimiterea dosarului penal nr. 105/P/2020 la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, pentru înlăturarea neregularităţilor constatate.

Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale contestate. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod de Procedură Penală, cheltuielile judiciare în prezenta procedură rămân în sarcina statului. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod de Procedură Penală, suma de 400 lei reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpată va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 14.07.2022.”, arată Curtea de apel Cluj.

Citeşte şi Costel Alexe, trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie