Sorina rămâne la familia adoptivă. Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general de suspendare a adopţiei

Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general Bogdan Licu de suspendare a executării hotărârii judecătoreşti de adopţie internaţională în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă adoptată de către un cuplu de români din SUA. Decizia este definitivă. Copila nu poate fi însă scoasă deocamdată din țară. Mama adoptivă a micuţei Sorina şi avocaţii familiei îl acuză pe Bogdan Licu că ar fi sărit în apărararea familiei la care a stat fetiţa în ultimii ani, în loc să apere legea. 

05 iul. 2019, 11:37
Sorina rămâne la familia adoptivă. Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general de suspendare a adopţiei

Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorului general de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care fetița a fost adoptată de un cuplu de români din Statele Unite.

„Este o hotărâre definitivă. Ae cerea suspendarea executării adopției. Asta denotă că procurorul general nu știe ce presupune adopția. O adopție nu se face așa după ureche”, a susţinut una dintre avocatele familiei Săcărin.

Mama adoptivă a micuţei Sorina şi avocatele familiei îl acuză pe Bogdan Licu că nu a apărat legea.

Deocamdată, fetița nu va putea fi scoasă din țară pentru că, spun avocatele, pașaportul micuței este reținut ilegal. De asemenea, la Curtea de Apel Craiova mai este înregistrată o cerere făcută de procurorul general, cu privire la revizuirea adopției internaționale a Sorinei. Termenul pentru această cerere a fost stabilit pentru data de 10 iulie. 

Procurorul general Bogdan Licu a contestat procedura de adopţie a Sorinei, fetița de 8 ani luată cu mascații din familia unor asistenți maternali din Baia de Aramă. Licu a cerut Instanţei revizuirea deciziei prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a fetei din Baia de Aramă.

Familia adoptivă a Sorinei, atac la procurorul general înainte ca judecătorii să decidă dacă suspendă hotărârea de adopţie

De asemenea, procurorul general a cerut interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

În replică, familia Săcărin, care a adoptat-o pe micuţa Sorina din Baia de Aramă, a depus plângere penală împotriva procurorului general Bogdan Licu și procuroarei Mihaela Iorga Moraru de la Secţia specială pentru magistraţi, pentru că au stopat procedurile de adopţie fără bază legală.