SOS! Bebe are mâncărimi şi pielea înroşită!

In cazul in care micutul tau are mancarimi, e foarte probabil sa nu afli despre ele pana cand nu-ti spune sau nu-ti transmite anumite semnale despre ele. Astfel, probabil ca il vei vedea ca se scarpina, prezentand si semne de inrosire a pielii sau eruptii.

12 sept. 2014, 05:40
SOS! Bebe are mâncărimi şi pielea înroşită!

Care sunt cauzele?

Multi copilasi au pielea uscata, asa ca, daca are mancarimi, poti da vina deseori pe lipsa uleiurilor esentiale din pielea lor catifelata – in special pe o vreme rece si uscata, cand exista mai putina umiditate in aer (benefic pentru parul tau, dar daunator pentru pielea copilului tau). De asemenea, daca vezi umflaturi sau eruptii, micutul tau ar putea avea o reactie alergica la ceva anume.

Un virus precum rubeola (care e neobisnuit, daca bebelusul a fost vaccinat) poate, de asemenea, declansa mancarimile, la fel ca si expunerea la unele plante otravitoare, daca micutul s-a jucat prin iarba. In cazul in care mancarimile sunt cronice – adica nu dispar – si sunt insotite de urticarie sau un alt tip de eruptie cutanata (uscata, rosie ori acoperita de cruste), poate fi un semn al unei eczeme.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO