Soţia ambasadorului Belgiei în Coreea de Sud, în centrul unui scandal diplomatic de proporţii. A fost filmată în timp ce-i bate pe angajaţii unui magazin, după ce a fost acuzată de furt VIDEO

Soția ambasadorului belgian în Coreea de Sud a şi-a atras oprobiul public şi a stârnit un scandal uriaş după apariţia online a unui videoclip care o arată atacând doi angajați ai unui magazin care o suspectau de furt.

07 mai 2021, 12:57
Soţia ambasadorului Belgiei în Coreea de Sud, în centrul unui scandal diplomatic de proporţii. A fost filmată în timp ce-i bate pe angajaţii unui magazin, după ce a fost acuzată de furt VIDEO

Soția ambasadorului belgian la Seul a fost audiată de poliția sud-coreeană pentru atacarea a doi angajaţi care o suspectau de furt de haine din magazin. Xiang Xueqiu a fost audiată joi, însă poliţia nu a oferit detalii.

În luna aprilie, soția diplomatului a probat două articole într-un magazin de haine din Seul, după care a plecat. Un angajat a fugit imediat după ea, pentru a o întreba despre un articol vestimentar pe care îl purta, fapt care se presupune că ar fi dat naștere altercației. Filmările video arată femeia trăgând de brațul unui angajat și plesnindu-l peste față.

Răspândite de mass-media sud-coreeană și devenite virale pe internet, imaginile au stârnit o furie imensă în Coreea de Sud, o țară o în care b unul simţ se află la cotele cele mai înalte.

Citeşte şi Sora dictatorului nord-coreean avertisment dur către SUA: „Nu răspândiţi miros de praf de puşcă peste ţara noastră”

Ambasadorul belgian, Peter Lescouhier, a publicat după incidentul cu presupusul furt un mesaj bilingv pe Facebook, pentru a potoli opinia publică. El a spus că regretă sincer incidentul care a implicat-o pe soția sa, adăugând că își ceară scuze în numele acesteia. „Indiferent de circumstanțe, modul în care a reacționat este inacceptabil”, a recunoscut el.

Soțiile ambasadorilor se bucură de imunitate diplomatică, dar ambasada Belgiei a declarat că în acest caz va coopera cu poliția.

Imaginile, publicate de South China Morning Post: