Soţia jandarmului din Legiunea Străină, scrisoare virală: Soţul meu NU îi suportă pe “smardoii” care fac rău altora doar ca să li se alimenteze ego-ul”

Într-un mesaj transmis jurnalistei Corina Băcanu ea spune că jandarmul a intervenit "pentru ca nu suportă nedreptatea. Nu suportă ca ăla mai mare să profite de ăla mai mic. Nu suportă sa fie lovit deși a venit să aplaneze".

26 aug. 2023, 22:11
Soţia jandarmului din Legiunea Străină, scrisoare virală: Soţul meu NU îi suportă pe “smardoii” care fac rău altora doar ca să li se alimenteze ego-ul”

Jandarmul din Legiunea Străină care a devenit simbol pentru români continuă să suscite interes şi valuri în spaţiul public. Jurnalista Corina Băcanu de la KissFM a avut parte de jigniri și amenințări după ce a postat un mesaj de felicitări pentru intervenția unui jandarm în cazul bătăii de la Costinești între salvamari și un grup de turiști recalcitranți.

Jurnalista l-a felicitat în mod special pe ”jandarmul înalt” care a oprit trei dintre bătăuși de unul singur. Angajatul MAI a fost luptător în Legiunea Străină și rugbist la un club din Mangalia, înainte de a se angaja în Jandarmeria Română.

Pentru că jurnalista a avut parte de jigniri și amenințări cu acte de violență, precum și de brutalitate verbală, soția jandarmului a ales să-i trimită un mesaj Cornei Băcanu în care să povestească mai multe despre soțul său.

”Îți scriu ție acest mesaj pentru că ai apreciat acțiunea soțului meu și deși ulterior ai fost amenințată și hărțuită online, nu ți-ai pierdut cumpătul. […]

Toată lumea îl știe în prezent drept “jandarmul ăla înalt de la Costinești”, eu îl știu drept soț, tatăl copiilor mei și prietenul cel mai bun. Niciodată nu se va lăuda în public, dar eu sunt mândră de el, așa că eu o voi face.

Personal, nu pot vorbi despre ce s-a întâmplat ulterior altercației pentru că probabil nu aș fi cea mai obiectivă, plus că există o anchetă în desfășurare”, a  scris soția jandarmului.

Nu suportă nedreptatea
Femeia își continuă mesajul explicând faptul că soțul său are o adevărată chemare pentru meseria de jandarm și că nu suportă nedreptatea la niciun nivel.

”Sa va explic, omul acesta, oricât ar fi de obosit, se trezește la 5 dimineața ca să meargă la muncă, să participe activ la siguranța publică, și de cele mai multe ori aude din jur mișto-uri, înjurături, și chiar amenințări, doar pentru că are această meserie.

Pentru unii nici nu contează că el e acolo să ajute. De cele mai multe ori nu se lasă impresionat de astfel de situații, însă când lucrurile escaladează, trebuie acționat. Soțul meu a acționat.

De ce? Pentru ca nu suportă nedreptatea. Nu suportă ca ăla mai mare să profite de ăla mai mic. Nu suportă sa fie lovit deși a venit să aplaneze. Nu ii suportă pe “smardoii” care fac rău altora doar ca să li se alimenteze ego-ul și să aibă cu ce se lăuda la alți smardoi.

Și așa a fost dintotdeauna. El a fost dintotdeauna omul ăla lângă care mergi în siguranță pe stradă la orice oră. Omul care dacă ai nevoie, vine la orice oră și te ajută. Nu mai vorbesc despre siguranța familiei lui, la capitolul acesta este alt nivel de siguranță pe care îl menține pentru noi”, a mai scris femeia.

”Un soț și tată care își divinizează familia”
”Jandarmul înalt” este un soț și un tată devotat cu o mentalitate care, crede soția sa, ar fi ideal să fie un exemplu pentru toate forțele de ordine.

”Avem 3 copii împreună, este un prieten amuzant, un soț și tată care își divinizează familia, un soldat extrem de bine pregătit (atât în cei 5 ani de Legiune, cât și înainte de asta), un creștin-ortodox convins, și un bărbat care știe să protejeze, indiferent de cine e agresorul din fața lui, fără frică, fără ezitare.

Aș avea 1.000 de povești interesante, ba chiar uimitoare despre el, însă deocamdată, vă spun, dacă toate forțele de ordine ar avea mentalitatea lui, și am avea mai multe astfel de modele masculine în familii, am fi o țară cu bărbați care știu să protejeze patria și familia, în care nu ar exista violență domestică, în care nucleul familial ar fi primordial în societate, și cu siguranță rata criminalității naționale ar fi aproape de zero”, a mai scris soția jandarmului.

Bărbatul este originar chiar din Costinești au dezvăluit surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Aceleași surse au dezvăluit faptul că cei cinci bărbați care alcătuiau grupul violent sunt din satul Colonia Reconstrucția, comuna Feldioara, județul Brașov.

Doi dintre ei nu sunt străini de problemele cu autoritățile, fiind condamnați atât în țară, cât și în străinătate pentru infracțiuni cu violență. Adrian Florentin Felecan are la activ o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru loviri sau alte violențe, iar Raul Nicușor Grigoraș are antecedente penale pe teritoriul Germaniei, unde a fost anchetat pentru „avarierea sau distrugerea proprietății, export sau import ilicit de arme, părți componente și explozivi”.

Jandarmul din Legiunea străină este soţ model şi tată a trei copii. Soţia îl susţine total: „Nu se putea altfel!”

Ionuţ Niţă, fost luptător în Legiunea Străină şi tatăl a trei copii, este jandarmul-eroul de la Costineşti. A acceptat să vorbească despre „isprava” sa, deşi el consideră că nu şi-a îndeplint decât sarcinile de serviciu.

„Bă, dar de ce dai, băi? Uite ce face poliţia!”. Aşa arată legea şi fărădelegea, puse faţă în faţă. Pe de o parte, un grup de turişti agresivi care cred că sunt mai presus de orice regulă. De cealaltă parte, un jandarm care le demonstrează în câteva secunde că nu este aşa. Numele lui e Ionuţ Niţă. Un exemplu de „Lege şi Ordine”.

Citește și: El este jandarmul care i-a ”liniștit” pe scandalagiii din Costinești! A fost luptător în trupele de elită ale Legiunii Străine

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au trimis mesajele de susţinere. Mă înclin în faţa lor, şi asta pentru că ei, cei care au trimis mesajele, au demostrat că suntem totuşi o societate cu gândire cât de cât sănătoasă, spune Ionuț Niță pentru Observator.

Olimpia, soția lui Ionuț Niță: Am încrederea în el că, dacă a acţionat aşa, înseamnă că aşa a considerat necesar”

În ziua incidentului violent a acţionat calculat. Legea permite unui jandarm să apeleze la forţă fizică dacă agresorii nu se opresc la somaţia verbală.  În primul rând trebuie să înţeleagă că atât Jandarmeria, cât şi Poliţia, nu sunt acolo pentru a face legea cu pumnul”, spune Ionuț Niță, jandarmul-erou de la Costineşti.

Olimpia, soția lui Ionuț Niță: Am încrederea în el că, dacă a acţionat aşa, înseamnă că aşa a considerat necesar. Şi că nu se putea altfel. Pentru că ştiu că până la asta ar fi făcut tot posibilul să se soluţioneze altfel problema. Întotdeauna a fost foarte curajos. Asta pot să zic întotdeauna.

Jandarmul Ionuţ Niţă a fost jucător de rugby, un sport din care a învăţat un lucru esenţial

În primul rând să respecţi omul din faţa ta, că poţi să-l accidentezi foarte tare sau poţi să te accidentezi foarte tare. Şi atunci înţelegi că poţi să faci rău şi poţi să te abţii din a face rău., spune Ionuț Niță, jandarmul eroul de la Costineşti

Timp de 5 ani, a fost luptător în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei Franceze. S-a întors în România când a hotărât să-şi întemeieze o familie. Astăzi, Ionuţ şi Olimpia cresc trei copii pentru care vor o ţară mai sigură. Jandarmul care apelează la pumni doar când nu se poate altfel are un singur sfat pentru tânăra generaţie.

Ionuț Niță, jandarm: În primul rând, în timpul liber ar fi foarte important să citească ceva. Orice. Le dezvoltă capacitatea şi abilitatea de a dialoga. 

„Trebuie să avem grijă la ce se uită copiii noştri, să avem grijă să îi educăm, pentru ca generaţiile următoare să nu mai aibă parte de conflicte de genul acesta şi a deveni o societate cu adevărat sănătoasă”, spune Olimpia, soția lui Ionuț Niță.

Indivizii care au provocat scandalul de aici, de pe plaja de la Costineşti, sunt anchetaţi sub control judiciar pentru ultraj, lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Au antecedente penale şi riscă închisoarea. Jandarmul, pe de altă parte, trebuie să dea explicaţii în cazul unei anchete interne a Jandarmeriei. Cel mai probabil, nu va fi sancţionat.

Jandarmul din Legiunea Străină, anchetat după ce i-a cotonogit pe interlopi. Ce riscă să păţească pentru „comportament agresiv”