Soţia teroristului nr.1 de pe planetă face destăinuiri uluitoare: Al-Baghdadi, un om normal şi un tată excelent

Saga al-Dulaimi a fost căsătorită cu liderul reţelei jihadiste Stat Islamic, Abou Bakr al-Baghdadi, şi au un copil împreună. Pentru prima oară, femeia a făcut destăinuiri, într-un interviu acordat publicaţiei suedeze Expressen, despre partea întunecată a mariajului său cu cel care a devenit în prezent cel mai periculos terorist din lume.

07 apr. 2016, 09:18

Din soţ şi tată minunat, Abou Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei jihadiste Stat Islamic, a devenit cel mai periculos terorist de pe planetă şi, totodată, cel mai detestat om din lume, scrie publicaţia suedeză Expressen. 

Nu la fel îl consideră însă şi soţia lui, Saga al-Dulaimi, o femeie de 28 de ani care a fost căsătorită cu el şi au avut împreună un copil, o fetiţă de 8 ani, pe care o cheamă Hagari.

Refugiată în Liban, Saga a făcut dezvăluiri site-ului suedez despre viaţa ei alături de Al-Baghdadi.  „Mă căsătorisem cu un om normal, care era profesor la universitate. În vremea aceea, numele lui era Hisham Mohammad”, a povestit Saga.

Când l-a cunoscut pe cel care a devenit acum „teroristul nr.1 din lume”, Saga era văduvă. Primul ei soţ fusese una dintre gărzile de corp ale fostului dictator irakian Saddam Hussein şi fusese ucis de soldaţii americani. Tatăl ei a aranjat atunci căsătoria fiicei sale cu Al-Baghdadi. Era în 2008 şi Saga nu avea serviciu şi nici venituri. În schimb, trebuia să aibă grijă şi de doi copii.

Aşa s-au căsătorit şi ea a ajuns în casa lui. „Nu vorbea prea mult, era misterios. Ne vedeam seara, la cină. El îşi petrecea toată ziua la Universitate, unde preda religia şi Sharia. Uneori, dispărea cu zilele. Îmi spunea că a fost la fratele lui”, a povestit femeia.

Citeşte şi Pentagonul, despre liderul ISIS: „Îl urmărim şi îl vom găsi. Va plăti pentru crimele sale”

„Adora copiii, iar el era idolul lor. Din acest punct de vedere era un tată exelent”, a mai dezvăluit Saga. Ea nu-şi putea imagina ce destin sumbru avea să aibă soţul ei. După trei luni însă, ea l-a părăsit. Nu a mai putut suporta viaţa alături de prima lui soţie şi copiii ei. „Relaţia mea cu el era superficială. L-am părăsit. Nu eram fericită şi nu mă simţeam bine alături de prima lui soţie care nu a putut să mă accepte”, a mai povestit Saga. Femeia era în prima lună de sarcină cu viitorul lor copil când l-a părăsit.

A aflat adevărul despre fostul ei soţ când a fost trimisă în închisoare

Când a fost întrebată dacă l-a iubit, ea a răspuns că nu l-a iubit deloc. „Era o persoană enigmatică. Nu puteai să vorbeşti şi nici să ai o conversaţie normală cu el. Doar seara, când se întorcea acasă, cinam împreună. Îmi punea întrebări şi îmi dădea ordine. Şi asta era tot”, a mai spus ea.

După ce s-a reîntâlnit cu familia soţului ei, Saga a fost arestată de două ori de către autorităţile siriene ale guvernului preşedintelui de la Damasc, Bashar al-Assad. Abia în închisoare a aflat adevărul despre Al-Baghdadi. I s-au arătat înregistrări video cu Statul Islamic. „Ultima conversaţie cu pe care am avut-o cu el a fost în 2009. A aflat că aveam o fetiţă şi a vrut să mă ia înapoi la el, dar am refuzat”, a mai spus ea. 

Citeşte şi Un membru al Statului Islamic, cu cetăţenie belgiană, a trecut prin România în drumul său spre Siria

Saga spune că nu îşi dă seama cum s-a schimbat aşa de mult cel de-al doilea soţ al ei. „Pentru mine este un mister cum a devenit şeful celei mai periculoase organizaţii teroriste din lume. Este vorba despre crime, sânge, brutalitate. Ca mamă îmi dau seama că ceea ce fac ei este terorism. Pentru mine, dacă cineva i-ar face un rău copilului meu, acela este un terorist. Toate mamele gândesc aşa”.

Nu vreau bani, vreau libertate

Eliberată din detenţie în urma uui schimb de prizonieri, Saga s-a refugiat în Liban cu cei patru copii ai săi. S-a recăsătorit cu un palestinian  şi speră să ajungă cu toată familia în Europa. „Pentru ce aş fi vinovată? Am fost căsătorită cu el în 2008. În prezent, suntem divorţaţi. Eu am fost cea care l-a părăsit. Sunt o femeie care a suferit mult, inclusiv în închisoare. Dacă aş fi rămas cu el, aş fi putut să trăiesc ca o prinţesă. Eu nu vreau bani, vreau libertate”, s-a destăinuit fosta soţie a celui mai periculos terorist de pe planetă.

Vineri, Pentagonul a anunţat că armata americană nu va avea milă de actualul şef al Statului Islamic, Abou Bakr al-Baghdadi. „Îl vom urmări şi îl vom găsi. Aşa cum am făcut cu mentorul lui,  Abou Moussab al-Zarkaoui, pe care l-am ucis. Şi aşa cum l-am găsit şi pe Ossama bin-Laden, stăpânul terorismului şi pe care l-am ucis. (…) Îl vom găsi (…) şi va plăti pentru toate crimele pe care le-a comis”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului.