Soția lui Cătălin Cherecheș se află în România. Primele imagini cu nevasta primarului după fuga acestuia

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Ulterior, el a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

28 nov. 2023, 17:17
Soția lui Cătălin Cherecheș se află în România. Primele imagini cu nevasta primarului după fuga acestuia

În timp ce Cătălin Cherecheș, primarul orașului Baia Mare, fugit din țară de 5 zile, e căutat la nivel internațional, marți, procurorii de la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Maramureș au confirmat că s-a deschis un dosar penal.

Dosarul a fost deschis pentru trecere frauduloasă a frontierei, fals privind identitatea și favorizarea făptuitorului.

În tot acest timp, soția lui Cătălin Cherecheș, Tabita Gliga, a fost, marți, la Târgu Mureș, la părinții ei, arestați pentru dare de mită si complicitate.

Tabita Gliga a fost singură, cu mașina personală, la sediul poliției din Târgul Mureș, unde se află și centrul de reținere și arest preventiv.

Declarațiile taximetristului care l-a scos din țară pe Cătălin Cherecheș. Șoferul a povestit cum a trecut de vamă fără să îl oprească nimeni
Îmbrăcată lejer și cu mai multe bagaje pregătite pentru părinții săi, aceasta a vorbit aproape în permanență la telefon. Nu a dorit să ofere niciun punct de vedere cu privire la fuga soțului ei, Cătălin Cherecheș, ori detalii legate de persoanele care i-ar fi fost complici.Tot marți, procurorii de pe langa Tribunalul Maramureș au confirmat un dosar în care este vizat Cătălin Cherecheș, după ce a trecut frontiera ilegal și s-a folosit de o altă carte de identitate. Însă sunt vizate și persoane bănuite de favorizarea făptuitorului.

Deocamdată, procurorii nu ne-au putut confirma ori infirma dacă este vorba despre angajați în primărie, prieteni, rude ori chiar polițiști de frontieră.

Totuși, procurorii din Satu Mare au deschis un dosar de neglijență în serviciu în care este vizat polițistul din Vama Petea care a controlat documentele lui Cherecheș la ieșirea din țară și nu a observat că primarul din Baia Mare folosea cartea de identitate a unui văr, mai tânăr decât el.

Primarul Cherecheș a plecat din țară, probabil în Italia, lăsându-și acasă soția însărcinată, Tabita Gliga, cu care se căsătorise în luna septembrie.

Interesant e faptul că și părinții Tabitei au probleme cu legea, după ce ar fi încercat să ofere o șpagă de 100.000 de euro, dintre care 50.000 pe loc, unei judecătoare care s-a ocupat de cazul lui Cherecheș.

Citește și: Cât de bogată e mama lui Cătălin Cherecheș. Edilul i-a cedat toate bunurile sale înainte de condamnare

„Mă simt că un vițel la poartă nouă, încă sunt la birou și nu înțeleg despre ce e vorba. Am vorbit zece secunde cu nevasta-mea și aștept acum să-mi dea niște explicații.

Tu soacră, sau ce ești tu, să promiți 50.000 de euro? Pentru cine? Pentru un dosar care e de 8 ani în instanță, care e super mediatizat. Dumneavoastră credeți că un om care are un proces pe final își imaginează că nu este monitorizat 24 din 24?

Vă spun un lucru, dacă soția mea m-a mințit, mi-a ascuns lucruri indiferent din ce motiv, ea sau mama ei, să îmi facă bine, în secunda doi, Cherecheș devine cel mai râvnit burlac al României”, a declarat Cherecheș după ce părinții soției au fost prinși în flagrant DNA.