Soţia lui Zelenski, mesaj de ultimă oră din Ucraina: „Mă tem pentru soţul meu”

Soţia lui Zelenski, mesaj de ultimă oră din Ucraina. Olena Zelenska trece prin clipe dificile în această perioadă, de când Rusia a invadat Ucraina. Aceasta susține că se teme pentru viața preşedintelui Ucrainei și totodată a făcut un apel la NATO să vină în ajutorul ţării.

16 mart. 2022, 14:51
Soţia lui Zelenski, mesaj de ultimă oră din Ucraina: „Mă tem pentru soţul meu”
Soţia lui Zelenski, mesaj de ultimă oră din Ucraina

Soţia lui Zelenski, mesaj de ultimă oră din Ucraina. Într-un interviu acordat pentru ABC News, Olena Zelenska a vorbit despre momentele grele prin care trece fiecare familie din Ucraina. Prima Doamnă a Ucrainei a vorbit prin mesaje, ea aflându-se într-un loc care nu a fost dezvăluit.

Soţia lui Zelenski, mesaj de ultimă oră din Ucraina

Olena Zelenska  susține că are încredere în puterea și în rezistența soluțui ei, adăugând că acesta își iubește familia şi ţara. „Astăzi, o bătaie prietenească pe umăr nu este suficientă. Astăzi cuvintele de simpatie şi grijă nu sunt suficiente. La fel care fiecare femeie din Ucraina, mă tem pentru soţul meu. În fiecare dimineaţă, înainte de a-l suna, mă rog ca totul să fie bine.

Dar ştiu şi cât de puternic şi de rezistent este. Îşi iubeşte ţara, patria, îşi iubeşte naţiunea, familia şi pe mine. Şi ştiu cât de puternice sunt aceste sentimente. Aşa că va apăra toate acestea până la final”, a spus Zelenska.

Citeşte şi: Cum arată şi cine este soţia lui Vladimir Zelenski. Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a rămas la Kiev cu arma în mână

Olena Zelenska, scrisoarea care face înconjurul lumii

Olena Zelenski a refuzat să dea interviuri în plin război, dar a postat marţi o lungă scrisoare pe pagina de Facebook. „Recent, un număr covârșitor de instituții media din întreaga lume au solicitat interviuri. Această scrisoare servește drept răspuns la aceste solicitări și este mărturia mea din Ucraina.

Războiul care a început cu puțin peste o săptămână în urmă părea ceva ireal. Țara noastră era pașnică; orașele și satele noastre erau pline de viață. Pe 24 februarie, ne-am trezit cu toții la anunțul unei invazii rusești. Tancurile au trecut granița cu Ucraina, avioanele au intrat în spațiul nostru aerian, lansatoarele de rachete ne-au înconjurat orașele.

Poate cel mai terifiant și mai devastator lucru din această invazie sunt copiii deveniţi victime. Alice, în vârstă de opt ani, care a murit pe străzile din Okhtyrka în timp ce bunicul ei încerca să o protejeze. Sau Polina din Kiev, care a murit în bombardament împreună cu părinții ei. Arseni, în vârstă de 14 ani, a fost lovit în cap și nu a putut fi salvat pentru că ambulanța nu a putut ajunge la el la timp din cauza incendiilor intense.

Femeile și copiii noștri trăiesc acum în adăposturi anti-bombă și subsoluri. Cel mai probabil ați văzut cu toții aceste imagini din stațiile de metrou Kiev și Harkiv, unde oamenii zac pe podea cu copiii și animalele lor de companie, prinși dedesubt. Acestea sunt doar consecințele războiului pentru unii, pentru ucraineni este acum o realitate îngrozitoare. În unele orașe, familiile nu pot ieși din adăposturile anti-bombe mai multe zile la rând din cauza bombardamentelor.

Primii  nou-născuţi ai războiului au văzut tavanul de beton al subsolului, prima lor suflare a fost aerul acru al subteranului și au fost întâmpinați de o comunitate  terorizată. În acest moment, există câteva zeci de copii care nu au cunoscut pacea în viața lor„, a scris Olena Zelenska pe Facebook. (Vezi AICI scrisoarea integrală)