Soţia pacientului ars care a murit în Belgia acuză autorităţile din România: „Mor cu voi de gât!”

Soţia pacientului ars care a murit la spitalul din Belgia acuză autorităţile de nepăsare, dar şi interesul pentru imagine al unor oficiali. Reamintim că bărbatul din Constanţa a murit luni seară din cauza infecţiilor căpătate după ce a fost plimbat prin spitalele din România.

16 feb. 2021, 09:11
Soţia pacientului ars care a murit în Belgia acuză autorităţile din România: „Mor cu voi de gât!”
Soţia pacientului ars care a murit în Belgia acuză autorităţile din România: "Calcă pe cadavre, îi interesează imaginea, ies la televizor și fac declarații de 2 lei!"

Soţia pacientului ars care a murit în Belgia acuză autorităţile din România. Femeia a povestit coşmarul prin care a trecut soţul ei după tragicul accident din Portul Constanţa, atunci când soţul său  s-a electrocutat și s-a prăbușit de la înălțime.

Soţia pacientului ars care a murit în Belgia acuză autorităţile din România

Mihaela Ganea are numai cuvinte de laudă la adresa medicilor din Belgia. Femeia spune că aceştia au făcut tot posibilul să-i salveze soţul, însă, din păcate, bărbatul a ajuns prea târziu pe mâinile medicilor străini. Acesta a fost plimbat mai întâi prin spitalele din România, acolo unde a căpătat mai multe infecţii: 4 bacterii și o ciupercă, după cum au constatat medicii belgieni.

„Eu sunt încă sub impulsul acesta al durerii imense. Mie îmi pare rău dacă dl. ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are fiecare ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România, că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo. Prea târziu. Regret că nu am ieșit, poate, mai devreme. Dacă pleca vineri, poate se întâmpla să fie bine și nu eram în situația asta astăzi. Pe mine nu mă interesează autorul moral, pe mine mă interesează criminali cu sânge rece care mi-au spus direct în față că au alte priorități. A trebuit să aștept zile în șir, să-l plimb pe soțul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-și dea interesul pentru el. Doar că a fost prea târziu! Înțelegeți? Mult prea târziu!”, a povestit femeia la Digi 24.

Citeşte şi Vlad Voiculescu, despre pacientul care a murit în Belgia: „Unele lucruri puteau fi făcute mai bine”

Întrebată cine i-a spus că are alte priorități, Mihaela Ganea a spus că discuția și supărarea ei sunt legate de cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență, care „s-au comportat așa cum s-au comportat”.

„Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am răbdare,  că are alte priorități sau că trebuie să mă ia în ordinea priorităților și care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat. Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui, le-am transmis și le transmit în continuare. Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac!

Eu vă spun sincer, nu cred că s-a apucat nimeni de el, pe motiv că toată lumea aștepta să scape de responsabilitatea asta. Nimeni nu a vrut să-și asume asta. Toată lumea îl pasa, ca să scape mai repede. Doar că acești domni care se ocupau de acest transfer au prelungit asta – că avionul, că nu avionul, când este vorba de viață și de moarte, trebuia să trimită avionul ăla din prima! Ăla cu care a plecat, militar. Nu mă interesa pe mine că a fost scos din reparație, că nu era, mai puțin contează! Soțul meu a murit din acest motiv, pentru că ei, cu sânge rece, se joacă cu viața oamenilor, asta fac, nu-i interesează, calcă pe cadavre. Îi interesează imaginea, ies la televizor și fac declarații de 2 lei! Pentru mine, sunt zero!

Deocamdată, o să merg acasă să-mi îngrop soțul și să mă uit în ochii copiilor mei cărora le-am spus că le aduc acasă tatăl sănătos și nu am reușit. Singurul meu regret este că nu am făcut mai devreme publică toată treaba asta, poate lucrurile se mișcau mai repede. Mi-am promis ca expresia „mor cu voi de gât” rămâne valabila! O mana de criminali i-au mâncat șansă de a fi din nou cu noi… Si, nu vă iert!”, a spus soția îndurerată.”, a spus Mihaela Ganea.

Citeşte şi Pacient infectat cu noul coronavirus, „uitat” două zile într-o secţie ATI non-COVID. Conducerea spitalului a deschis o anchetă

Reamintim că Ministerul Sănătății a anunţat luni dimineaţă decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuție pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, potrivit diagnosticului inițial, și care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

După o săptămână de așteptare pentru a fi transferat în Belgia, zborul a fost anulat din cauza ninsorii. În ziua următoare, după ce a decolat spre Belgia, aeronava s-a defectat, iar piloții au hotărât să revină la București. Pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Medicul de origine română Ciprian Isacu, medic primar chirurgie plastică care l-a tratat în Belgia pe pacientul ars din România, declara după examinare lui că acesta avea patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România. Medicul Ciprian Isacu a mai spus că pacientul ars nu a fost îngrijit corespunzător în România şi în plus luase şi mai multe bacterii din spital.