Soţia regretatului Iosif Sava s-a stins din viaţă

Publicat: Duminică, 16 Septembrie 2018 22:05 // Actualizat: Duminică, 16 Septembrie 2018 22:05 // Sursa: romaniatv.net

Marghit Dascălu Sava, soția marelui realizator de televiziune Iosif Sava, a murit.

Ministrul Ionuț Vulpescu a transmis câteva rânduri emoționante prin care a povestit cine a fost Marghit Dascălu Sava.

”S-a stins din viață, la New York, la 88 de ani, Marghit Dascălu Sava, soția marelui realizator de televiziune Iosif Sava. A fost profesoară, directoare de liceu, dar peste toate a fost un om de o delicatețe rară și de o inteligență specială. Un aliaj special de minte și suflet, arareori în acord cu acest secol, în care ies în față oameni fără însușiri. A văzut lumea alături de Iosif Sava. Și "spectacolul lumii". Exemplu de altruism și devoțiune, a făcut sacrificii și a avut bucurii unice.

În august s-au împlinit 20 de ani de la moartea lui Iosif Sava. În câteva zile, Marghit Sava se va așeza lângă cel pe care l-a iubit și apreciat și de care moartea nu a despărțit-o niciun moment.

Ne-am cunoscut în anii 2000 și mă bucur că am contribuit la apariția, în București, lângă Sala Palatului, a Piaței Iosif Sava, un modest omagiu adus unui om care a făcut atât de mult pentru cultura acestei națiuni. O recunoștință palidă, totuși, adusă celui mai mare realizator pe care l-a dat Televiziunea Română, din partea generației care a crescut, săptămână de săptămână, cu "Serata Muzicală TV". Am fost apoi, de multe ori, în apartamentul de pe strada Sfinții Apostoli, unde au locuit cei doi. Și care ar fi firesc să devină, cât de curând, casă memorială. Am văzut-o ultima oară la New York, anul trecut.

Sunt oameni care se sting pur și simplu și oameni care nu mor. Pentru că amintirile și dragostea celor dragi îi ține în viață. Iar Iosif și Marghit Sava nu au cum să moară. Poartă cu ei pentru totdeauna admirația tuturor celor care i-au cunoscut și apreciat. În ceea ce mă privește, efervescența dialogurilor noastre și amintirea vie a unei alte lumi, mă vor însoți mereu. Iar Festivalul George Enescu, fără Marghit și Iosif Sava, nu va mai fi niciodată la fel. Dumnezeu să o odihnească!”, a scris ministrul Ionuț Vulpescu pe Facebook.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7249
RON
19 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H