Soţia şi fiul preşedintelui CJ Timiş, audiaţi în dosarul de evaziune de la Direcţia Apele Banat

Soţia şi fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, sunt audiaţi, vineri, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, în dosarul de evaziune în care miercuri au avut loc percheziţii la sediul Direcţiei Apele Române Banat din Timişoara.

11 oct. 2013, 08:45
Soţia şi fiul preşedintelui CJ Timiş, audiaţi în dosarul de evaziune de la Direcţia Apele Banat

Soţia şi fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Maria şi Emilian Bojin, sunt audiaţi, vineri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală, în care sunt analizate mai multe contracte semnate în anul 2008 între o firmă care a aparţinut celor doi şi Direcţia Apelor Române Banat din Timişoara, condusă la acea vreme de Titu Bojin, actualul preşedinte al CJ Timiş, scrie Mediafax.

La intrarea la audieri, Maria şi Emilian Bojin, însoţiţi de un avocat, au refuzat să facă declaraţii presei.

Contactat de Mediafax, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a declarat că nu are nicio implicare în acest dosar.

„Deocamdată, nu e cazul să ne pronunţăm, va trebui să stăm liniştiţi şi calmi să vedem cum va decurge ancheta. Este o anchetă în derulare, este vorba despre o firmă care are contracte cu Direcţia Apelor. A fost firma soţiei, nu a fost firma mea. Nu am niciun fel de implicare în ceea ce înseamnă perioada de doi ani şi jumătate de când firma a fost înstrăinată. Înţeleg că este o discuţie pe partea de contabilitate. Nu a fost niciun minut soţia contabil la firmă. Contractul a fost pentru cele două luciuri de apă, pentru folosirea celor două locaţii, de la Dumbrăviţa şi de la Ianova, deci nu a fost un contract comercial, ci a fost un contract cu chirie. Cei care au greşit să răspundă pentru ceea ce au greşit”, a declarat Bojin.

Întrebat dacă intenţionează să demisioneze, Bojin a răspuns că doreşte să îşi ducă la bun sfârşit mandatul şi că nu poate fi vorba de o comandă politică.

„Eu ştiu că am un mandat pe care vreau să îl respect şi să îl duc la capăt. În condiţii normale nu are legătură cu partidul, nu are nicio legătură cu mine”, a afirmat Bojin.

Firma Temadi TMB, care a aparţinut Mariei şi lui Emilian Bojin, a fost vândută, potrivit preşedintelui CJ Timiş, în anul 2011.

Miercuri, procurorii au făcut percheziţii la sediul Direcţiei Apele Române Banat din Timişoara, iar trei persoane au fost audiate, într-un dosar de evaziune fiscală, surse judiciare afirmând că ancheta ar viza contracte semnate între instituţie şi o firmă a soţiei şefului CJ Timiş, Titu Bojin.

Citeşte şi Un contabil, reţinut după percheziţiile cu SCANDAL de la Apele Române Banat