Soţia suveranului din Dubai, prinţesa Haya, care s-a refugiat în Londra, se teme pentru viaţa ei VIDEO

Prinţesa Haya Bint al-Hussein, soţia regelui din Dubai, şeicul Mohammed Al Maktoum, care a fugit la Londra, se teme de viaţa ei, relatează BBC. Ea a deschis o procedură de divorţ pentru a obţine custodia celor doi copii ai cuplului, cu vârste de 7 ani şi, respectiv, de 11 ani, pe care i-a luat cu ea.

05 iul. 2019, 19:41

Prinţesa Haya, în vârstă de 45 de ani, de origine iordaniană şi care a studiat în Marea Britanie, este căsătorită cu şeicul Mohammed, în vârstă de 69 de ani. Căsătoria a avut loc în 2004, iar Haya este cea de-a şasea „soţie tânără” a suveranului arab. Şericul are, în total, 23 de copii proveniţi din soţiile lui.

Haya a fugit din Dubai anul acesta cu cei doi copii ai ei pe care îi are cu şeicul, mai întâi către Germania, unde a cerut azil, iar apoi s-a mutat în locuinţa ei din Kensington Palas Gardens din Londra, unde s-a refugiat „de frică să nu fie asasinată sau luată cu forţa înapoi, în Dubai, potrivit France 24, care citează presa britanică.

Potrivit unui apropiat ai familiei regale, interogat de New York Times, prinţesa a depus cerere de azil în Regatul Unit şi a lansat o procedură de divorţ de soţul ei.

Bătălia judiciară dintre cei doi soţi se anunţă a fi foarte grea şi ar începe la sfârşitul lunii iulie, potrivit Associated Press.

Audierile în instanţele de judecată îi va opune cei doi soţi privind custodia celor doi copii, între care unul de 7 ani şi celălalt de 11 ani.

Prinţesa Haya a părăsit Dubaiul după ce a aflat despre relele tratamente aplicate prinţesei Latifa, una dintre fiicele lui Mohammed Ben Rachid Al-Maktoum.

Pinţesa Haya a încercat să fugă din principat anul trecut pentru a-şi reface viaţa în Statele Unite, înainte de a fi fost „luată cu forţa”. Ea a explicat într-o înregistrare video publicată pe Youtube că a vrut să fugă din ţară pentru că tatăl ei o maltrata.