Soţia unui fost preşedinte, în moarte clinică. Familia a aprobat deja donarea de organe

Soția fostului președinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, Marisa Leticia Rocco, se află în stare de moarte cerebrală și familia sa a autorizat donarea organelor, a anunțat joi spitalul în care ea se află la terapie intensivă de peste o săptămână.

02 feb. 2017, 16:22

Potrivit spitalului siriano-libanez din Sao Paulo, examinarea realizată joi dimineață a dus la descoperirea „absenței fluxului sanguin în creier”.

„Cu acceptul familiei, procesul de donare a organelor este deja în curs”, a adăugat spitalul într-un comunicat.

Fosta primă doamnă a Braziliei, în vârstă de 66 de ani, a fost spitalizată la 24 ianuarie, după ce a fost victima unui atac vascular cerebral (AVC).

„Familia Lula da Silva mulțumește pentru toate manifestările de susținere și de solidaritate din ultimele zile”, a scris fostul președinte brazilian pe Facebook, după ce și-a înlocuit fotografia de pe profil cu una în care apare alături de soția lui.

În Camera Deputaților s-a ținut deja un minut de reculegere, iar PSDB (centru-dreapta), formațiunea care s-a confruntat în mai multe alegeri prezidențiale, a transmis condoleanțe prin intermediul unui comunicat.

Marisa Leticia Rocco s-a căsătorit cu Lula în 1974, atunci cânt acesta era lider sindical. Ei au împreună trei copii.

În ultimele luni, fostul președinte brazilian din perioada 2003-2010 și soția sa au fost prinși în mijlocul unui scandal de corupție privitor la compania petrolieră de stat Petrobras.

Lula este urmărit în mai multe dosare în această anchetă tentaculară. Soția lui este vizată în dosarul legat de un apartament pe litoralul din Sao Paulo care îi aparține oficial grupului de construcții OAS, implicat în scandalul Petrobras, dar despre care anchetatorii au suspiciuni că a fost oferit de către această companie fostului cuplu prezidențiale.

Fostul președinte brazilian și anturajul său au negat mereu cu fermitate orice implicare în dosarul Petrobras. Politicianul se declară victimă a unei persecuții care urmărește să-l împiedice să obțină un nou mandat la președinția Braziliei în 2018.