Soţia unui jihadist face DECLARAŢII ŞOCANTE: Sunt mândră că a fost UCIS de cel mai mare duşman al lui Allah

Sally Jones, soţia unui jihadist britanic care a fost ucis într-un atac cu dronă, a declarat că nu va mai iubi niciun alt bărbat şi că este mândră că soţul ei, un jihadist care a murit într-un atac cu dronă, "a fost ucis de cel mai mare duşman al lui Allah".

15 sept. 2015, 19:41

În vârstă de 45 de ani, Sally Jones a părăsit Marea Britanie pentru a i se alătura, în Siria, lui Junaid Hussain, pe care îl cunoscuse prin Internet. Hussain, originar din Birmingham, se alăturase grupării jihadiste Stat Islamic şi devenise cel mai bun kacker al grupării la care aderase în 2013.

Hussain a fost ucis în luna august, în timp ce călătorea cu o maşină în Siria. Avea 21 de ani şi figura ca fiind „numărul 3” pe lista Pentagonului cu jihadiştii care trebuie lichidaţi, informează Huffington Post.

În iunie, anul acesta, Hussain era implicat într-un complot al Statului Islamic ce viza un atac în timpul paradei Zilei Forţelor Armate din Marea Britanie, eveniment ce urma să se desfăşoare la Londra, în sudul capitalei britanice. Dispozitivul exploziv pe care jihadistul şi ajutoarele lui urma să îl detoneze era o oală de gătit sub presiune, potrivit huffingtonpost.co.uk.

Dacă planul ar fi reuşit, mulţi soldaţi şi civili care ar fi participat la paradă ar fi murit în urma atentatului. Dar, spre norocul celor vizaţi de jihadist, acesta s-a împrietenit fără să ştie cu un ziarist de investigaţii de la publicaţia The Sun, aflat sub acoperire, cerându-i să comită el atentatul, lucru pe care ziaristul, evident, nu l-ar fi făcut.

Hussain şi soţia lui, Jones, au fost identificaţi ulterior într-un program de ştiri al postului de televiziune Sky News, în care erau prezentate imagini care arătau cum sunt pregătiţi britanicii de către militanţi ai SI pentru atacuri.

După ce a fost ucis, văduva jihadistului, care şi-a preschimbat numele în Umm Hussain Britaniya a trimis o serie de mesaje prin Twitter în memoria soţului ei ucis, până când contul ei a fost interceptat şi suspendat, scrie huffingtonpost.co.uk.

Mamă a doi copii, Jones – alias Umm Hussain Britaniya – a scris: „Sunt mândră că soţul meu a fost ucis de cel mai mare duşman al lui Allah – şi cred că lui Allah îi place asta – iar eu nu voi mai iubi niciun alt bărbat, decât pe el”.

Într-un alt mesaj pe Twitter  femeia face referire la credinţa jihadiştilor din SI care „cred că luptătorii lor devin martiri şi sunt răsplătiţi însutit în Ceruri. Cruciaţii cred că ei câştigă atunci când ne omoară pe noi. Ei nu câştigă”.

Jones a primit la rândul ei mesaje de la jihadişti şi de la femeile acestora. Într-unul dintre acestea, o femeie care părea să fie tot văduva unui jihadist a abordat-o pe Jones, iar aceasta i-a răspuns la rândul ei: „Da, soră, fie ca Allah să îl primească la el pe soţul tău, în cele mai înalte ceruri, iar Allah să te răsplătească pentru că eşti alături de mine”.

Fostă membră a unei formaţii de chitarişti punk şi-ar fi părăsit casa din Chatham, comitatul kent, împreună cu fiul ei de 10 ani, în 2013, după ce s-a convertit la credinţa musulmană. După ce Jones şi Hussain au schimbat mai multe mesaje online, ea a fost îndoctrinată de el şi s-a radicalizat, afirmând că Marea Britanie şi Statele Unite sunt naţiuni „teroriste”, dezvăluie huffingtonpost.co.uk.

Nu este clar faptul că Jones şi Hussain ar fi călătorit împreună în Siria, dar se bănuieşte că, totuşi, femeia s-ar fi strecurat pe teritoriile deţinute de SI în această ţară, la sfârşitul anului 2013. Se pare că femeia ar fi revenit în Marea Britanie şi că ar fi fost văzută în Birmingham, luna trecută.

În iunie 2012, Hussain, care avea atunci 18 ani, a fost arestat şi închis timp de 6 luni, după ce făcuse glume pe o linie specială de telefonie antiteroristă.