Soţii Patriciu au ajuns la o înţelegere în privinţa divorţului

Dinu Patriciu le-a cerut miercuri magistraţilor ca partajul să se judece în acelaşi timp cu divorţul, şi nu înainte, aşa cum solicitase soţia omului de afaceri. Dana Patriciu a fost de acord cu această solicitare.

17 apr. 2013, 12:56
Soţii Patriciu au ajuns la o înţelegere în privinţa divorţului

Procesul dintre Dinu Patriciu şi soţia sa, Dana, a avut miercuri al doilea termen, la Judecătoria Sectorului 1. Pe lângă procesul de divorţ, magistraţii trebuie să decidă şi asupra împărţirii averii acestora, însă, potrivit România TV, cei doi au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte desfăşurarea ulterioară a procesului şi au solicitat ca la următorul termen fixat de instanţă, pe 22 mai, divorţul şi partajul să se discute împreună. Magistraţii urmează să se pronunţe asupra acestei cereri, după ce Dana Patriciu solicitase ca înaintea divorţului să aibă loc o lichidare de bunuri.

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a explicat pentru România TV această situaţie: „Există această posibilitate, ca în aceeaşi cerere să existe un capăt distinct cu privire la partajul bunurilor comune. Această opţiune nu schimbă radical situaţia în dosar, ci doar că instanţa, în aceeaşi hotărâre, se va pronunţa şi cu privire la desfacerea căsătoriei şi cu privire la partajarea bunurilor comune, dobândite în timpul căsătoriei de către soţi. În această situaţie, părţile au posibilitatea reală de a face o tranzacţie, de a ajunge la o înţelegere, iar instanţa este obligată să ia act, pur şi simplu, de acea tranzacţie. Dar, faptul că s-au înţeles să se judece în acelaşi dosar pe ambele capete, nu înseamnă neapărat că ajung la o înţelegere. Există doar această posibilitate„.

Schimbarea esenţială în acest proces este că Dana Patriciu a renunţat la modul în care formulase iniţial solicitarea de partaj, a transformat-o într-o lichidare a regimului de bunuri, ceea ce înseamnă că ea este de acord să aştepte să se finalizeze divorţul şi ulterior să vadă cu ce se va alege din avere. Iniţial, ea a cerut partajul în timp ce ei erau căsătoriţi, iar Dinu Patriciu nu intentase încă acţiunea de divorţ.

Citeşte şi

ACASĂ la Dinu Patriciu. Vila din Snagov a omului de afaceri este ca un muzeu VIDEO