Soţii Traian şi Maria Băsescu depun jurământul pentru a deveni cetăţeni moldoveni. Fostul preşedinte vrea să voteze în turul 2

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, vor depune jurământul pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova, informează Unimedia. Fostul preşedinte vrea sa voteze în turul doi al prezidenţialelor de peste Prut. 

01 nov. 2016, 12:48
Soţii Traian şi Maria Băsescu depun jurământul pentru a deveni cetăţeni moldoveni. Fostul preşedinte vrea să voteze în turul 2

Informaţia a fost confirmată de Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România. Conform site-ului Unimedia, ceremonia pentru depunerea jurământului este programată joi la sediul Ambasadei Republicii Moldova în România.

La rândul său, consilierul Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău, Ana Samson, a declarat pentru Mediafax că ceremonia se va desfăşura joi, la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti.

Cererea de obţinere a cetăţeniei Republicii Moldova a fost depusă de către Traian Băsescu şi de soţia sa în 10 martie 2016. În luna iunie, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu şi soţia sa au primit cetăţenia Republicii Moldova.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a declarat, la acea vreme, mulţumit că a primit cetăţenia Republicii Moldova, afirmând că obţinerea acestei a fost o obligaţie pentru care s-a angajat public. „Am avut o obligaţie, m-am angajat public să solicit cetăţenia Republicii Moldova. Am aflat astăzi că preşedintele Timofti a semnat decretul sunt mulţumit”, a afirmat Traian Băsescu, întrebat dacă este fericit că a primit cetăţenia Republicii Moldova.

Juramantul fostului presedinte al Romaniei vine in contextul in care in Republica Moldova au loc alegeri prezidentiale, in turul doi urmand a se confrunta socialistul Igor Dodon si pro-europeana Maia Sandu.

Traian Basescu a afirmat luni ca, in turul al doilea, care se va desfasura in 13 noiembrie, Maia Sandu va obtine 53% din voturi, iar Republica Moldova va ramane Pro-Europa si Pro-Romania.

De altfel, el doreste sa voteze in turul al doilea al prezidentialelor din Republica Moldova.

„Nu am votat (in primul tur – n.r.), pentru ca inca nu am depus juramantul pentru ca domnul Dodon, acest domn prorus, a atacat la Curtea Constitutionala a Republicii Moldova decretul prin care presedintele Timofti mi-a acordat titlul de cetatean. Saptamana trecuta a judecat Curtea Constitutionala, a respins plangerea acestui Dodon si asta inseamna ca in turul doi voi vota pentru Maia Sandu”, a spus fostul sef al statului conform Hotnews. 


loading...