Soţul unei învăţătoare din Cluj, acuzat de ABUZ SEXUAL faţă de două eleve de 6 ani

O fetiţă de 6 ani, elevă în clasa pregătitoare la Colegiul Național Pedagogic "Gheorghe Lazăr"din Cluj Napoca, susţine că a fost abuzată sexual, împreună cu o colegă, de soţul învăţătoarei ei.

25 sept. 2014, 07:23
Soţul unei învăţătoare din Cluj, acuzat de ABUZ SEXUAL faţă de două eleve de 6 ani

Conform părinților fetiței, în a treia zi de cursuri de când a început anul școlar, soțul învățătoarei a chemat-o pe elevă și pe încă o colegă de-a ei minoră la baie, unde le-a dezbrăcat pe cele două și a avut un comportament inadecvat.

„Intrusul respectiv a chemat fetiţele la baie, le-a dat pantalonii jos şi cică le-a ajutat. Fetiţele au fost duse şi la psiholog şi psihologul a zis că, într-adevăr, lucrurile sunt adevărate şi aşa s-a întâmplat”, a povestit o mămică, citată de Digi 24.

De cealaltă parte, conducerea instituției de învățământ susține că învățătoarea neagă aceste acuzații.

„Învăţătoarea susţine că nu este vinovată şi că soţul ei, care nu ar fi trebuit să fie acolo unde a fost, a ajutat-o doar la legat de şireturi, la îmbrăcare, la echiparea acestor copii. Din punctul nostru de vedere, am demarat procedurile care se cer demarate în acest caz. Am vorbit cu cei doi părinţi, cei doi au făcut reclamaţie la Poliţie, cazul este în cercetare”, a declarat Mircea Bertea, directorul şcolii.

Cazul a intrat și în atenția polițiștilor, iar la nivelul școliis-a deschis o anchetă.

„La Liceul Pedagogic este o anchetă în acest moment. Conducerea şcolii a sesizat poliţia, a numit o comisie din interiorul şcolii care analizează ce s-a întâmplat acolo, iar în momentul în care avem un răspuns, o să vă spunem despre ce este vorba. Singurul semn de întrebare este în acest moment: Ce căuta soţul doamnei să îi ajute pe copii? În rest, o să vedem când o să avem concluziile anchetei”, a declarat Valentin Cuibus, inspector şcolar general al ISJ Cluj.