Şova: Decizia ieşirii PNL de la guvernare este dorinţa lui Crin Antonescu de a-şi împlini proiectul personal

Vicepreşedintele social-democrat, Dan Şova, îşi exprimă dezamăgirea cu privire la ieşirea PNL de la guvernare, adăugând că, în opinia sa, decizia liberalilor se justifică prin faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, doreşte să îşi împlinească un proiect politic personal.

26 feb. 2014, 13:08
Şova: Decizia ieşirii PNL de la guvernare este dorinţa lui Crin Antonescu de a-şi împlini proiectul personal

„Sunt mâhnit de decizia colegilor liberali de a abandona guvernarea şi de a pune capăt celui mai de succes proiect politic din ultimii 20 ani-Uniunea Social-Liberală. Nu-mi pot explica această decizie decât prin dorinţa domnului Antonescu de a pune mai presus de orice proiectul politic personal. Guvernarea a fost sacrificată de Crin Antonescu nu pentru că PSD şi-ar fi încălcat în vreun fel angajamentele luate în faţa românilor şi a partenerilor politici, ci dintr-o teamă fără fundament că domnia sa nu va fi susţinut pentru cursa electorală din noiembrie”, afirmă social-democratul potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, Agerpres.

Dan Şova spune că liberalii au decis ieşirea de la guvernare în ciuda apelului premierului şi a social-democraţilor de a menţine USL şi că PNL şi Crin Antonescu au acţionat în ultimele luni ”numai cu gândul la sondajele de opinie”.

Citeşte şi Călin Popescu-Tăriceanu îi cere lui Antonescu să revină în USL, iar lui Ponta să păstreze miniştrii liberali

„În ciuda atitudinii întotdeauna conciliante a lui Victor Ponta şi a colegilor social-democraţi, care au avut întotdeauna în vedere menţinerea unităţii şi a funcţionalităţii USL, Crin Antonescu şi PNL au decis să acţioneze în ultimele luni numai cu gândul la sondajele de opinie. Este o veste tristă pentru noi toţi acest comportament. Din punct de vedere al interesului de stat, gestul liberalilor este cu atât mai greu de înţeles. Suntem, datorită guvernării din ultimii aproape doi ani, în cel mai bun moment economic şi social de la izbucnirea crizei în 2008”, mai spune acesta.

Liderul PSD precizează faptul că România se află pe un trend ascendent, fapt remarcat şi de partenerii internaţionali.

„Chiar ieri (marţi – n.r.), Comisia Europeană a îmbunătăţit prognoza de creştere economică a României pentru 2014 şi 2015, aceasta după ce am avut anul trecut una dintre cele mai mari creşteri economice din Uniune. Creşterea absorbţiei de fonduri europene şi a veniturilor românilor, scăderea inflaţiei la un minim istoric şi soliditatea pe pieţele financiare internaţionale sunt realităţi care nu pot şi nu vor fi zdruncinate de acest accident politic”, explică Şova.

Citeşte şi Vasile Blaga: NU îl susţinem pe Antonescu la prezidenţiale

Totodată, social-democratul îi asigură pe români că guvernarea este ‘pe mâini bune şi că are cine lupta împotriva lui Traian Băsescu’.

2Vreau să-i asigur pe votanţii Uniunii Social-Liberale că USD va continua să aplice programul politic cu care am fost mandataţi în decembrie 2012. Chiar dacă USL nu mai există, obiectivele sale economice şi sociale rămân de aceeaşi importanţă pentru noi. Vom demonstra în perioada următoare că ne vom ţine, ca şi până acum, de cuvânt. În acelaşi timp, vreau ca românii să ştie că, în această ţară, a rămas cine să lupte cu regimul falimentar şi periculos al lui Traian Băsescu. Noi nu îi vom da lui Traian Băsescu o a doua şansă şi nu îl vom scuti, pentru niciun motiv, de critica mandatelor sale dezastruoase”, conchide Dan Şova.