Şova: Trebuie să finalizăm autostrada Sebeş-Turda până în 2016

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, a declarat, sâmbătă, că autostrada Sebeş - Turda va costa aproximativ 900 de milioane de euro şi va trebui finalizată până în 2016, exprimându-şi încrederea că acest termen va fi respectat.

08 iun. 2013, 18:13
Şova: Trebuie să finalizăm autostrada Sebeş-Turda până în 2016

Dan Şova a spus că proiectul privind construcţia autostrăzii este într-o fază avansată, urmând ca în luna iulie să fie terminată documentaţia de transformare a drumului expres, propus iniţial pentru acest tronson, în autostradă, iar până în decembrie vor fi finalizate procedurile de licitaţie şi de atribuire a lucrării de construcţie.

Citeşte şi Ponta vrea AUTOSTRADĂ de la Sebeş la Câmpia Turzii: În acest an sper să putem face licitaţia

„Suntem avansaţi, în luna iulie se termină documentaţia de transformare din drum expres în autostradă, până în decembrie vom avea terminate procedurile de licitaţie şi de atribuire, vom avea un contract semnat şi suntem obligaţi să finalizăm autostrada până în 2016, pentru că am reuşit să o introducem pe alocarea financiară 2007 – 2013. Va trebui terminată până în 2016, 78 de kilometri, este o investiţie de aproximativ 900 de milioane de euro, foarte importantă şi cred că o s-o terminăm”, a afirmat Dan Şova, la Blaj, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă finalizarea autostrăzii nu va fi întârziată de faptul că există nemulţumiri ale proprietarilor de terenuri afectaţi de această construcţie, Şova a răspuns că nemulţumirile nu sunt reale, ci sunt doar declaraţii ale PDL, „care nu a reuşit să realizeze autostrada când era la putere”.

Citeşte şi Cât va costa TAXA de autostradă în ROMÂNIA. Şova: E cea mai mică taxă la suta de kilometri din UE

„Cred că sunt nemulţumiri ale PDL, care se face că vorbeşte în numele localnicilor. (…) Am auzit că vorbeşte PDL de eventualele nemulţumiri ale localnicilor, dar din cercetările pe care le-am făcut am înţeles că toată lumea pe această rază îşi doreşte să existe această autostradă Sebeş – Turda. Cel a cărui casă va fi demolată pentru un interes public în mod evident va fi despăgubit în prealabil şi aşa cum trebuie, ca să fie mulţumit”, a declarat ministrul.

La începutul lunii mai, Comisia Europeană a aprobat finanţarea Autostrăzii Sebeş – Turda prin Programul Operaţional Sectorial de Transport, astfel că 85 la sută din valoarea lucrării va putea fi decontată din bani europeni, prin fondurile structurale.