SpaceX amână lansarea în spaţiu a primei sale încărcături clasificate „secret de apărare”

Compania americană SpaceX a amânat pentru luni prima sa lansare militară cu o încărcătură clasificată "secret de apărare", din cauza unei probleme tehnice, a informat duminică compania, potrivit Agerpres.

30 apr. 2017, 14:28
SpaceX amână lansarea în spaţiu a primei sale încărcături clasificate „secret de apărare”

„Din exces de prudență am decis să anulăm lansarea planificată pentru azi”, a declarat purtătorul de cuvânt al SpaceX, adăugând că problema tehnică a fost legată de primul etaj al rachetei Falcon 9, care urmează să transporte încărcătura.

Lansarea este în prezent programată pentru luni, la ora locală 7:00 (11.00 GMT), în Cape Canaveral, din Florida — la 24 de ore de la ora la care fusese inițial prevăzută.

Space X, compania miliardarului Elon Musk, va transporta încărcătura, despre care nu se cunoaște niciun detaliu, cu excepția numelui de cod NROL-76.

SpaceX a intentat în 2014 o acțiune judiciară împotriva armatei americane pentru a contesta monopolul lansărilor de sateliți care țin de securitatea națională acordat United Launch Alliance, un joint venture al giganților Boeing și Lockheed Martin.

Compania va onora și alte două contracte pentru Forțele Aeriene Americane pentru lansarea pe orbită a unor sateliți GPS.