SPAGA LA BAC. Elevi, filmaţi în timp ce strângeau banii pentru mituirea profesorilor VIDEO

SPAGA LA BAC. Imagini incredibile cu mita dată la Bacalaureat! Mai mulţi elevi de la un liceu din Năvodari au fost filmaţi în timp ce adunau şpaga pentru profesori, chiar pe coridor. Banii erau apoi daţi dascălilor în toaleta şcolii. De asemenea, probleme au fost şi la Liceul "George Călinescu" din Constanţa şi Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia.

06 iul. 2013, 13:39
SPAGA LA BAC. Elevi, filmaţi în timp ce strângeau banii pentru mituirea profesorilor VIDEO

SPAGA LA BAC. Mai mulţi elevi şi profesori de la Liceul „Lazăr Edeleanu” din Năvodari au fost audiaţi de ofiţerii anticorupţie, după ce a existat o plângere că unii elevi ar fi strâns bani pe care i-ar fi dat supravegetorilor ca să îi lase să copieze la bacalaureat. Poliţiştii au fost sesizaţi după prima probă a bacalaureatului, de o elevă. În plângerea depusă la Poliţie, fata susţinea că unii copii ar fi dat sume cuprinse între 50 şi 100 de lei.

Eleva care a depus plângerea la Poliţie a fost eliminată de la proba scrisă la matematică a examenului de bacalaureat, pentru tentativă de fraudă, după ce asupra ei a fost găsit un telefon mobil. Fata a susţinut apoi că a dat bani pentru a promova examenul.

Potrivit reporterntv.ro, absolvenţii de liceu au fost filmaţi în timp ce adunau şpaga pentru profesori. Banii erau apoi daţi dascălilor în toaleta şcolii. În imaginile filmate de ofiţerii anticorupţie, se vede cum banii sunt strânşi chiar pe coridor, de o elevă.

Incriminaţi sunt 15 elevi, care au susţinut Bacalaureatul la liceul „Lazăr Edeleanu” din Năvodari.

De asemenea, vineri, la Liceul „George Călinescu” din Constanţa au fost găsiţi într-o clasă, în timpul ultimei probe a bacalaureatului, bani ascunşi într-un pachet de şerveţele, în timp ce la un liceu din Mangalia au fost găsite fotocopii cu subiecte rezolvate.

În momentul în care a fost găsit pachetul de serveţele cu bani, în clasa respectivă erau 23 de candidaţi, opt care susţineau examenul la fizică şi 15 care dădeau proba la chimie, precum şi cei doi supraveghetori.

Liceul Teoretic „George Călinescu” a fost desemnat centru de examen, alături de absolvenţii acestei unităţii de învăţământ susţinând examenul de bacalaureat şi candidaţi de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Bratescu” din Constanţa şi de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu.

Totodată, la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia au fost găsite, tot în timpul desfăşurării examenului, pe băncile a doi candidaţi, subiecte rezolvate şi fotocopiate.

Şi în acest caz Poliţia a declanşat o anchetă pentru a stabili cine le-a dat celor doi elevi rezolvarea subiectelor de examen. La Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” au susţinut probele de la bacalaureat şi absolvenţii Liceului Teoretic din Negru Vodă.

Absolvenţii de liceu vor afla ce note au luat la examenul de bacalaureat 2013 luni dimineaţă. Primele rezultate la bac 2013 vor fi afişate până în ora 12.00 la centrele de examinare din fiecare judeţ, iar apoi între orele 12.00 şi 16.00 vor putea fi depuse contestaţii.

Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 9-11 iulie, iar în 12 iulie vor fi afişate rezultatele finale la Bacalaureat 2013.