Şpagă pentru permisul auto. Mai mulţi poliţişti au fost reţinuţi

Mai mulţi poliţişti din Bistriţa au fost reţinuţi pentru că ar fi ajutat mai multe persoane să treacă proba practică în schimbul unor sume de bani. Totul a ieşit la iveală după ce DGA a descins la mai mulţi agenţi, într-un dosar de furt de lemn în care poliţiştii i-ar fi ajutat pe hoţi.

30 oct. 2015, 08:50
Şpagă pentru permisul auto. Mai mulţi poliţişti au fost reţinuţi

Mai mulţi poliţişti şi angajaţi ai Ocolului Silvic Bistriţa au fost reţinuţi, miercuri, în urma unui adevărat maraton al percheziţiilor. Este vorba despre 19 persoane, între care 6 agenţi de poliţie, suspecţii fiind urmăriţi penal de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud pentru luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, iniţierea, constituirea sau aderarea la un grup infracţional organizat şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

„Actele de urmărire penală efectuate până în prezent au conturat indicii potrivit cărora în perioada februarie – octombrie 2015 agenţii de poliţie şi funcţionarii silvici vizaţi de cercetări au fost implicaţi în obţinerea şi transportul în condiţii nelegale a unor cantităţi importante de material lemnos, care a fost tăiat fără drept şi sustras din pădurile aparţinând fondului forestier naţional, aflate în raza teritorială a localităţilor Bistriţa, Parva, Rebra, Rebrişoara, Năsăud şi Maieru din judeţul Bistriţa-Năsăud. În schimbul primirii unor sume de bani sau a altor foloase, agenţii de poliţie şi funcţionarii care au calitatea de personal silvic, respectiv ingineri şi brigadieri silvici, nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, nu au constatat săvârşirea mai multor infracţiuni şi au protejat activitatea infracţională a mai multor persoane care au tăiat fără drept, au transportat şi au comercializat material lemnos în condiţii nelegale”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Aceiaşi poliţişti mai sunt învinuiţi şi de faptul că, în schimbul unor sume de bani sau al altor foloase, nu au constatat o serie de contravenţii şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

De asemenea, procurorii şi-au îndreptat atenţia şi asupra a doi funcţionari de la Serviciul permise auto, după ce s-a aflat că aceştia s-au lăsat mituiţi de unul dintre suspecţii cercetaţi pentru infracţunile mai sus menţionate, pentru a „rezolva” promovarea de către diverse persoane a probei practice a examenului auto.

Sunt vizate de cercetările care se efectuează în cauză peste 35 de persoane, care urmează să fie audiate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi ofiţerii anchetatori din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.